News Flash:

UE cere actiuni militare contra traficantilor de persoane care opereaza in Mediterana

12 Mai 2015
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a apreciat luni ca actuala criza a imigratiei in Mediterana este fara precedent si merita un raspuns exceptional, inclusiv militar, relateaza BBC News Online.
Exprimandu-se in fata Consiliului de Securitate al ONU, Federica Mogherini a anuntat ca prioritatea Uniunii Europene este de a preveni alte pierderi umane in Marea Mediterana.
Ea a dat asigurari ca niciunul dintre refugiati sau imigranti nu va fi trimis in tara de origine impotriva vointei sale si a insistat asupra faptului ca nu exista o solutie miracol pentru criza din Mediterana.
In opinia sa, criza imigratiei in Mediterana este cauzata de saracia si conflictele din Africa si Orientul Mijlociu si constituie atat o urgenta umanitara, cat si un pericol pentru securitate.
In acest context, Uniunea Europeana vrea sa recurga la mijloace militare pentru a confisca si chiar distruge in ape libiene nave apartinand calauzelor.
O rezolutie a Consiliului de Securitate este in prezent in discutie.
Ambasadorul libian la ONU s-a declarat "foarte ingrijorat" in legatura cu acest proiect de rezolutie.
El a apreciat ca problema traficantilor de persoane va fi solutionata doar atunci cand Libia, in prezent afectata de razboi, va fi reunificata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006591 (s)