News Flash:

Udrea: Pescariu m-a rugat sa intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont din Elvetia

5 Februarie 2015
1593 Vizualizari | 0 Comentarii
Elena Udrea a scris, joi, pe Facebook, despre faptul ca Dinu Pescariu ar fi declarat anchetatorilor ca i-ar fi dat 500.000 de euro pentru a interveni in dosarul Microsoft, ca nu a luat niciodata bani de la acesta si ca Pescariu a rugat-o sa intervina la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont.
”Citesc in presa ca Dinu Pescariu ar fi declarat anchetatorilor in decembrie 2014 ca mi-ar fi dat 500.000 de euro pentru a interveni in dosarul Microsoft. Desi este doar un denunt al unui inculpat care ramane permanent liber in ciuda faptului ca este artizanul afacerii Microsoft, el este luat de bun. Denuntul meu despre generalul Coldea nu este considerat serios”, scrie Udrea pe Facebook.
Ea precizeaza ca ”niciodata nu i-a cerut bani lui Dinu Pescariu si niciodata acesta nu i-a dat bani, direct sau indirect”.
”Este adevarat insa ca Dinu Pescariu m-a rugat sa intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont din Elvetia, pentru ca aflase ca un alt inculpat din dosarul Microsoft isi deblocase contul intr-o situatie similara, dupa interventia avocatului Rares Dan, apropiat al lui Florian Coldea. Intre timp, avocatul respectiv este aparatorul lui Pescariu. Culmea, lucrul acesta l-am amintit chiar eu in denuntul pe care l-am facut. Inainte sa apara declaratia lui Pescariu”, mai scrie Udrea.
Ea adauga: ”Cum spunea Tolontan: follow the money. Las presa sa afle daca exista sau nu un inculpat in dosarul Microsoft care a avut contul deblocat”.
Udrea a tinut sa comenteze si ”speculatiile din denuntul lui Gabriel Marin impotriva sa, facut in ianuarie.
”Fac precizarea ca nici macar nu il cunosc pe acesta si nu cred ca l-am intalnit in viata mea. Deci, nu vad cum poate fi luat in considerare un denunt al unui om care nici macar nu ma cunoaste. Plus ca acest domn a tot dat declaratii in vara trecuta si nu a zis nimic de mine. Apare acum si face un denunt in care ma pomeneste pe mine???”, precizeaza Udrea pe Facebook.
Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie", se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatei.
"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu - Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 – februarie 2014", noteaza procurorii in referat
Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont, inscrisuri olografe ridicate la perchezitie in care sunt indicate sume de bani platite.
DNA cere arestarea Elenei Udrea in dosarul Microsoft, in care deputatul este acuzat de trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea si fapte in legatura cu derularea contractului e - Romania), spalare de bani si fals in declaratii de avere.
 

generalul coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005883 (s)