News Flash:

UDMR NU va vota motiunea de cenzura

21 Noiembrie 2017
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
marko bela

In urma cu putin timp, liderii UDMR au declarat ca nu vor sustine motiunea de cenzura. Liderii UDMR sunt nemultumiti de faptul ca,PNL, nu are niciun plan de guvernare, nu se gaseste nimic concret in motiune.

Motiunea de cenzura depusa saptamana trecuta de PNL si USR a fost in plen luni, la ora 16,00.. Conducerea Parlamentului a hotarat convocarea unei sedinte de plen comun luni, la ora 16,00, pentru a fi citita motiunea de cenzura.

"O motiune de cenzura, daca trece, genereaza in mod obligatoriu caderea Guvernului. Si formarea apoi a unui nou Guvern. Situatie in care se poate ajunge inclusiv la schimbarea majoritatii parlamentare. Prin urmare, daca motiunea PNL trece, cu sustinerea numarului necesar de voturi in Parlament, atunci se deschide posibilitatea ca acest partid sa formeze noul Guvern. Daca nu trece, atunci motiunea de cenzura totusi poate atinge o serie de efecte importante in plan politic. Cu singura conditie ca dezbaterile sa fie suficient de convingatoare si de bine argumentate pentru a subrezi in viitor pozitiile aliantei aflate la guvernare. Nu ne aflam in niciuna dintre cele doua ipoteze.

In ceea ce priveste racolarea de parlamentari, cu voturile carora sa poata fi atins numarul necesar trecerii motiunii de cenzura, PNL a esuat. Afirm acest lucru inainte ca timpul pentru o asemeena operatie sa se fi consumat. Ma bazez pe semnalele care vin din Parlament. Singura sansa a PNL de-a strange numarul necesar de voturi ar fi sa-i aiba de partea lui pe reprezentantii tuturor partidelor din Opozitie, pe toti neafiliatii, UDMR si grupul minoritatilor si un numar relativ mare de senatori si deputati din PSD si ALDE. Finalmente, este obligatoriu ca PNL sa poata sa rupa voturi din actuala majoritate. Acest lucru nu se va intampla" spunea ieri, Sorin Rosca Stanescu intr-un editorial. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006093 (s)