News Flash:

Uciderea americancei de origine romana in Abu Dhabi ar putea fi opera grupului Stat Islamic (VIDEO)

5 Decembrie 2014
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
Femeia care a ucis o americanca de origine romana intr-un mall din Abu Dhabi ar putea avea legaturi cu grupul terorist sunnit Stat Islamic in Irak si Siria, afirma specialisti citati de revista Time.
Ibolya Ryan, o americanca in varsta de 47 de ani nascuta in Romania, a fost injunghiata mortal in mall-ul Boutik din Abu Dhabi.
Autoritatile din Emiratele Arabe Unite au arestat o femeie care are peste 30 de ani si care apare, purtand val islamic integral, in imaginile surprinse imediat dupa crima de sistemul de supraveghere video al centrului comercial.
Generalul Saif bin Zayed Al Nahyan, vicepremier si ministru de Interne al Emiratelor Arabe Unite, a declarat ca, in afara de crima, suspecta a incercat sa plaseze un dispozitiv exploziv in fata casei unui medic american. Autoritatile au stabilit ca cele doua atacuri nu au avut o motivatie personala, fiind vizati cetateni americani.
Departamentul de Stat a emis, la sfarsitul lunii octombrie, un avertisment adresat cetatenilor americani aflati in Orientul Mijlociu prin care se facea apel la vigilenta din cauza riscului unor atacuri teroriste. In Emiratele Arabe Unite sunt peste 30.000 de cetateni americani, majoritatea locuind in Dubai.
Potrivit expertilor citati de revista Time, atacul pare a purta marca grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL). Reteaua terorista a lansat un apel la atacuri in tari care participa la raidurile aeriene din Irak si Siria. Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar si Arabia Saudita fac parte din coalitia internationala formata din peste 60 de tari care efectueaza raiduri asura pozitiilor grupului SIIS din Siria si Irak.
"Asistam la intensificarea incidentelor atribuite grupului DAESH (SIIS) in statele din zona Golfului Persic", afirma Theodore Karasik, consilier la institutul Risk Insurance Management din Dubai. Analistul a amintit ca, in noiembrie, in Arabia Saudita au avut loc numeroase atacuri teroriste, iar un cetatean danez se numara printre victime.
"Strainii aflati in tari din Golful Persic sunt foarte vulnerabili si ar trebui sa adopte masuri de precautie", atrage atentia specialistul. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006533 (s)