News Flash:

Turcia prelungeste cu trei luni starea de urgenta (presa)

18 Aprilie 2017
913 Vizualizari | 0 Comentarii
Recep Tayyip Erdogan
Consiliul turc de Securitate Nationala, condus de presedintele Recep Tayyip Erdogan, s-a pronuntat luni pentru o noua prelungire cu trei luni a starii de urgenta in vigoare dupa puciul esuat din iulie, a informat canalul de televiziune NTC, citat de AFP, dpa si Reuters.
Decizia a fost luata cu doua zile inainte ca masura sa expire, la o zi dupa victoria "da" la referendumul privind extinderea prerogativelor presedintelui Erdogan.
"Pentru asigurarea continuitatii masurilor de protejare a democratiei, principiilor statului de drept, precum si a drepturilor si libertatilor, s-a hotarat sa se recomande extinderea starii de urgenta", a informat Consiliul de Securitate intr-un comunicat.
Starea de urgenta a mai fost prelungita de doua ori, in octombrie si ianuarie, dupa ce a fost promulgata pe 20 iulie, la cinci zile dupa tentativa de puci.
Decizia urma sa fie validata luni seara intr-o sedinta a consiliului de ministri.
Peste 47.000 de persoane au fost arestate in baza starii de urgenta, iar zeci de mii de angajati din sectorul bugetar si-au pierdut locul de munca, fapt ce a provocat critici aspre din partea Occidentului.
Duminica, referendumul privind extinderea prerogativelor prezidentiale a fost aprobat de circa 51% din voturi, potrivit rezultatelor neoficiale.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006814 (s)