News Flash:

Turcia nu mai schimba ora

26 Septembrie 2016
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
ora de iarna3
Turcia a decis sa mentina in vigoare pe tot parcursul anului regimul orei de vara, care trebuia sa se incheie la sfarsitul lunii octombrie, pentru a permite cetatenilor "sa beneficieze mai mult de soare".

Decizia, luata de Ministerul Energiei si validata de guvern, a fost publicata joi in Monitorul Oficial.
Ceasurile nu vor mai fi reglate de doua ori pe an, alternand intre ora de iarna si ora de vara, pentru a permite cetatenilor "sa beneficieze mai mult de soare" in timpul zilei, potrivit textului publicat in Monitorul Oficial. Astfel, la 30 octombrie, nu se va mai face trecerea la ora de iarna si Turcia va fi cu trei ore inainte fata de ora medie Greenwich (GMT) pe tot parcursul anului.

Republica Turca a Ciprului de Nord (RTCN), autoproclamata, a anuntat ca acelasi sistem se va aplica si pe teritoriul sau.

Trecerea de la ora de iarna (de la sfarsitul lunii octombrie pana la sfarsitul lunii martie) la ora de vara (inceputul lunii aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie), instaurata in multe tari, consta in reglarea ceasurilor cu o ora in plus sau in minus fata de fusul orar. Acest sistem are ca scop realizarea de economii de energie, facand sa coincida orele de activitate cu cele in care este soare pentru a limita utilizarea luminii artificiale, anunta RomaniaTv.

turcia vigoare ministerul energiei guvern monitorul oficial ceasurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005242 (s)