News Flash:

Turcia lanseaza un avertisment la adresa SUA

9 August 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Recep Tayyip Erdogan 1
Turcia a avertizat, marti, Statele Unite, prin intermediul ministrului sau de Justitie, sa nu sacrifice relatiile bilaterale din cauza "teroristului" Fethullah Gülen, care, potrivit Ankarei, este la originea tentativei de lovitura de stat, relateaza Le Figaro online.
"Daca Gullen nu este extradat, Statele Unite vor sacrifica relatiile bilaterale din cauza acestui terorist", a declarat Bekir Bozdag pentru agentia Anadolu.
In acelasi context, el a declarat ca 16.000 de persoane au fost plasate oficial in arest preventiv pentru legaturi cu tentativa de lovitura de stat, in timp ce cazurile a alti 6.000 de detinuti sunt in continuare analizate, relateaza Reuters online.
Alti 7.668 sunt anchetati dar nu sunt deocamdata retinuti, a spus acesta in cadrul unui interviu acordat agentiei Anadolu, difuzat in direct pe posturile turce de televiziune.
Turcia a retinut, eliminat sau suspendat zeci de mii de functionari din cadrul sistemului judecatoresc, militar, al politiei, serviciului public si alte cadre, pentru presupuse legaturi cu lovitura de stat esuata.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005139 (s)