News Flash:

Turcia lanseaza acuze dure catre Rusia

15 Februarie 2016
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
putin
Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a acuzat Rusia ca se comporta "precum o organizatie terorista" in Siria, evocand amenintarea reprezentata de un raspuns "extrem de hotarat" al tarii sale, informeaza publicatia Le Figaro.
"Daca Rusia continua sa se comporte precum o organizatie terorista, fortand populatia civila sa fuga, noi i ne vom opune cu un raspuns foarte hotarat", a spus el, in timpul unei conferinte de presa care a avut loc la Kiev.
Anterior, Rusia s-a declarat foarte ingrijorata de bombardamentele lansate de aviatia turca asupra pozitiilor kurde din Siria, denuntand o politica "provocatoare" a Ankarei, atitudine care constituie "o amenintare la adresa pacii".
Pentru cea de-a treia zi consecutiva, artileria turca a bombardat luni, de pe partea sa de frontiera, pozitiile kurde din Siria ca masura de represalii, potrivit Ankarei, la tirurile de rachete venite din partea opusa, generand ingrijorarea Washingtonului si a Parisului.
De mai multe luni, Guvernul turc a avertizat Partidul kurd al Uniunii Democratice (PYD) si formatiunea Unitatile de Protectie a Poporului (YPG), cu privire la orice tentativa de a se instala pe termen lung la vest de fluviul Eufrat.
Ankara se teme ca sirienii de etnie kurda, ce controleaza deja o mare parte din nordul Siriei, si-ar putea extinde influenta aproape in intregime asupra zonei frontaliere.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006415 (s)