News Flash:

Turcia, din nou indoliata! Atac terorist cu masina capcana in Ankara! Sunt 34 de morti si peste 130 de raniti

14 Martie 2016
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
ankara
Bilantul provizoriu al atentatului cu masina capcana comis duminica seara intr-o statie de autobuz din centrul capitalei Turciei Ankara a ajuns la 34 de morti si 125 de raniti, a anuntat ministrul turc al sanatatii Mehmet Müezzinoglu, informeaza AFP.
"30 de persoane au fost ucise pe loc si alte patru (au murit) la spital", a declarat Müezzinoglu jurnalistilor dupa o reuniune de securitate convocata de prim-ministrul Ahmet Davutoglu. 
Bilantul anterior anuntat de guvernorat era de 27 de morti si 75 de raniti, aminteste France Presse. 
Ministrul de interne, Efka Ala, a explicat, la randul sau, ca "un vehicul capcana circuland" in centrul orasului este la originea atacului, dar el nu a facut referire la nicio organizatie. 
"Dispunem de elemente serioase in aceasta ancheta, dar toate acestea vor fi anuntate ulterior, poate maine (luni)", a spus Ala. "Turcia va merge mai departe cu hotarare in lupta impotriva terorismului", a adaugat el. 
Potrivit ministrului sanatatii, "una sau doua dintre victime sunt la originea acestui atac". 
Explozia s-a produs la 18.45 ora locala (16.45 GMT) in piata foarte frecventata Kizilay, situata in inima Ankarei, unde se afla magazine si prin care trec multe linii de autobuz si o statie de metrou. 
ORA 22.19 Cel putin 32 de morti in explozia de la Ankara (oficiali din securitatea turca) 
Bilantul victimelor atentatului cu masina capcana comis duminica in centrul capitalei Turciei Ankara a urcat la cel putin 32 de morti, au anuntat doua surse din securitate, citate de Reuters. 
Una dintre aceste surse a declarat initial ca 33 de persoane au murit, dar mai tarziu a afirmat ca sunt 32 de morti. 
ORA 20.28 Turcia: Cel putin 27 de morti si 75 de raniti in explozia de la Ankara (guvernatorul local) 
Cel putin 27 de persoane au fost ucise si alte 75 ranite intr-o explozie in centrul Ankarei, a anuntat guvernatorul local, citat de CNN-Turk, relateaza Reuters si DPA. 
Potrivit unui oficial din domeniul securitatii, citat de Reuters, explozia pare sa fi fost un atentat sinucigas cu masina capcana. Atacul nu a fost deocamdata revendicat. 
ORA 20.14 Turcia: Cel putin cinci morti si 20 de raniti intr-o explozie la Ankara 
Cel putin cinci persoane au fost ucise si alte 20 ranite intr-o explozie care a avut loc duminica la Ankara, a indicat un oficial din domeniul securitatii, citat de Reuters. 
Potrivit sursei, explozia pare sa fi fost un atentat sinucigas cu masina capcana. Atacul nu a fost deocamdata revendicat. 
AFP precizeaza la randul sau ca drama s-a produs in Piata Kizilay, in centrul metropolei turcesti, unde sunt multe magazine. Numeroase ambulante au fost trimise la fata locului. Televiziunile au aratat imagini cu autobuze calcinate si membri ai echipelor de salvare transportand raniti. 
Explozia a survenit dupa circa trei saptamani dupa un atentat sinucigas cu masina capcana, ce a fost revendicat de o grupare disidenta fata de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatistii turci), care a vizat, tot in centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul s-a soldat cu 29 de morti. 
ORA 19.35 Turcia: Multi morti si numerosi raniti intr-o explozie in centrul Ankarei (media) 
Mai multe persoane au fost ucise si numeroase ranite intr-o explozie violenta care a avut loc duminica seara in centrul Ankarei, au relatat canalele de televiziune locale, evocand un atentat, relateaza AFP. 
Numeroase ambulante au fost trimise la fata locului, in Piata Kizilay, in centrul metropolei turcesti, potrivit televiziunilor. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005493 (s)