News Flash:

Turcia: Cel putin 48 de persoane, ranite in explozia din orasul Van

12 Septembrie 2016
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie mexic1
Cel putin 48 persoane au fost ranite in urma exploziei unei masini capcana luni dimineata in orasul Van, din sud-estul Turciei, regiune majoritar kurda, in apropiere de sediul local al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, la putere), a informat CNN Turk, citand surse din cadrul politiei, relateaza DPA.
Imaginile difuzate de CNN Turk aratau o cladire grav avariata in care se afla sediul local al AKP. Doi dintre raniti au fost identificati ca fiind ofiteri de politie.
Aceasta explozie intervine la o zi dupa demiterea a 28 de primari, suspectati ca ar avea legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara si aliatii sai occidentali drept o "organizatie terorista", relateaza Reuters.
Atacul a survenit in centrul aglomerat al orasului Van, a precizat un membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii, Besir Atalay, afirmand ca ii banuieste de comiterea atacului pe rebelii kurzi ai PKK, noteaza AFP. 
Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, insa PKK — care vizeaza in principal forte de securitate turce — este activa in regiune, relateaza DPA.
Rebelii PKK si armata turca au intrerupt in urma cu un an o fragila incetare a focului si au reluat ostilitatile declansate in 1984.
Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambitioasa ofensiva in nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadistii gruparii Statul Islamic de la frontiera, precum si impotriva rebelilor kurzi din PKK si YPG (Unitatile de aparare ale poporului kurd).
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006194 (s)