News Flash:

Turcia a prabusit un Airbus A300 in Marea Egee

7 Iunie 2016
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
avion acrobatie
Autoritatile turce au scufundat un Airbus A300 in dreptul statiunii Kusadasi (provincia Aydin) de la Marea Egee pentru a incuraja activitatile recreative subacvatice si pentru a atrage turisti.

Avionul, cu o anvergura de 44 de metri si o lungime de 54 de metri, a fost coborat pe fundul marii sambata, a anuntat agentia de presa Dogan.

Spectaculoasa actiune vizeaza crearea unui recif artificial care sa atraga cat mai multi turisti pasionati de scufundari. Aparatul, vechi de 36 de ani, a fost achizitionat de orasul Aydin de la o companie aeriana privata cu 270.000 de lire turcesti (82.000 de dolari).

Turcia cauta in prezent noi mijloace de promovare a turismului, industrie esentiala pentru tara, afectata in acest an de situatia de securitate, dupa o serie de atacuri ucigase.

Operatiunea de scufundare a durat doua ore si jumatate. "Scopul nostru este sa facem din Kusadasi un centru turistic destinat scufundarilor", a declarat primarul din Aydin, Ozlem Cercioglu. "Vrem sa protejam fauna si flora submarine. Avand aceste obiective, am asistat la unul dintre cele mai mari naufragii din lume", a adaugat ea, sperand ca epava avionului va asigura un sezon turistic de 12 luni din 12.

In ultimii ani au fost depuse pe fundul marii din largul coastelor turce trei avioane mici, in speranta promovarii scufundarilor submarine, dar este prima oara ca este scufundat un aparat de asemenea dimensiuni

avionul recif artificial turisti scufundari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004416 (s)