News Flash:

Tulburator! Coace aceasta prajitura pentru mama Sf Fanurie Facatorul de Minuni! Te va ajuta si pe tine! Reteta mai jos

10 Decembrie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
prajitura Sf Fanurie

Ziua de pomenire: 27 AUGUST 2016

L-am cunoscut pentru prima data pe Sfantul Fanurie pe cand eram adolescent. Ma aflam intr-o calatorie si mi-am pierdut mai multe lucruri, bijuterii, chei si altele. Mama ne-a povestit despre sfant si ne-am rugat cu totii. Rugaciunile ne-au fost ascultate si de atunci am inceput sa am evlavie la el.
Credinciosii ortodocsi au o varietate de traditii atunci cand vine vorba sa multumeasca unui sfant care le-a mijlocit sau a facut o minune ca raspuns al unei rugaciuni. Unii fac donatii in bani bisericilor care au drept ocrotitor sfantul respectiv. Altii calatoresc pe intreg globul pamantesc ca sa se inchine la moastele sfantului. Altii isi boteaza copiii cu numele sfantului. Insa atunci cand pierd ceva si se roaga Sfantului Fanurie ca sa le fie mijlocitor, precum se roaga si pentru mama lui, credinciosii fac o prajitura si o impart prietenilor drept marturie sau in semn de multumire pentru raspunsul primit la rugaciune.

Stiu oameni care au gasit o lentila de contact pe un teren de fotbal, un diamant intr-un cos de grau sau, cel mai recent, eu mi-am gasit cheile dupa ce am cerut ajutor Sfantului.
Prajitura este, de obicei, o prajitura simpla si aromata, de post, fara lapte sau oua. Desi exista mai multe varietati cu nuci, stafide si afine uscate, sau cu unt, oua si coniac, am ales varianta de post, luand in considerare faptul ca prajitura mea este o jertfa de multumire.
Pentru inceput, se preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Se unge cu putin ulei o tava rotunda, se presara putina faina si se lasa deoparte.
Intr-un bol de marime medie, se amesteca 4 cani de faina, o lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu, o lingurita si jumatate de praf de copt, o lingurita de scortisoara.
Intr-un bol mai mare, se amesteca o cana de ulei, o cana de suc de portocale, un sfert de cana de apa, coniac sau whisky si o cana de zahar, pana cand acesta se topeste.
Se adauga o cana de nuci macinate si o cana de stafide.

Se toarna aluatul putin cate putin in preparatul cu suc de portocale, amestecand pana la omogenizare. Traditia spune sa se amestece manual timp de 7-9 minute pentru ca faina sa se incorporeze, timp potrivit pentru a multumi Sfantului Fanurie pentru ajutorul primit. De asemenea, este si timpul necesar ca reactia chimica sa aiba loc in aluat pentru ca prajitura sa creasca.
Atentie: Aluatul va fi foarte gros si lipicios.
Se adauga aluatul in tava pregatita.
Prajitura se lasa la cuptor pana cand partea de sus se rumeneste, iar o scobitoare introdusa in mijlocul ei iese curata – aproximativ 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa 5 minte la racit in tava.
Se scoate apoi prajitura din tava si se lasa la racit complet.
Cand se raceste, se presara zahar pudra. Prajitura se va usca repede, asa ca asigurati-va ca o veti pune intr-un vas etans sau acoperit bine cu folie de plastic.
Sursa: doxologia.ro


sfantul fanurie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004561 (s)