News Flash:

Tudorel Toader: Vom sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul presedintelui de revocare din functie a procurorului sef al DNA

16 Aprilie 2018
828 Vizualizari | 0 Comentarii
toader 94287900

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat luni, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

"Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!" anunţă ministrul Justiţiei la finalul unei postări pe Facebook, după ce prezintă motivele unei asemenea decizii.

El susţine, în postarea făcută aproape imediat după încheierea declaraţiei preşedintelui pe tema revocării şefei DNA, că "preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA", iar "argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente". 

De asemenea, Toader invocă legislaţia aplicabilă în acest domeniu şi jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006011 (s)