News Flash:

Tudorel Toader, ministrul interimar al Justitiei, despre clasarea unei parti a dosarului OUG 13: Era necesara. Pacat ca a durat atat de mult

27 Iunie 2017
738 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader1
Tudorel Toader, ministrul interimar al Justitiei, a declarat, marti, la sediul CSM, ca era necesara clasarea dosarului OUG 13, precizand ca este "pacat ca a durat atat de mult". Parchetul General a trimis la DNA partea din dosar privind favorizarea faptuitorului.
"Decizia de clasare era necesara si fireasca. (..) Procurorul nu poate continua cercetarile impotriva deciziei CCR si solutia de clasare e fireasca. Pacat ca a durat atat de mult. Nu stiu motivele care au determinat declinarea. CCR a statuat prin decizie ca procurorul nu poate ancheta oportunitatea, constitutionalitate, procedura legislativa", a declarat Tudorel Toader.
Si procurorul general al Romaniei a explicat decizia colegilor sai. "Se intemeiaza aceasta motivare chiar pe motivele deciziei CCR care ne indica ca ancheta nu poate trece peste niste limite de constitutionalitate. A fost fost hotararea lor (n.r a procurorilor) si decizia lor de a opri ancheta si de a clasa dosarul pentru a nu depasi limitele de constitutionalitate", a declarat Augustin Lazar.
Intrebat de ce clasarea s-a facut chiar in ziua propunerii premierului, Lazar a spus: "As dori sa va spun ca niciodata colegii nostri nu se uit in spatiul public pentru a emite o solutie."
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006221 (s)