News Flash:

Tudorel Toader explica cum poate fi extradata Elena Udrea

6 Iunie 2018
926 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea3

In aceste momente, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, face o serie de declaratii referitoare la o posibila extradare a Elenei Udrea. Va aducem aminte ca Elena Udrea a fost condamanta, ieri, la sase ani de inchisoare, decizia fiind definitiva.

Cele mai importante declaratii:

Extradarea este posibila

In primul rand, este necesar ca persoana condamanda sa fie data in urmarire internationala. Se dispune de INTERPOL, la solicitarea instantei emitente a mandatului de arestare.

Instanta emitenta a mandatului de arestare, urmeaza sa se pronunte cu privire la acest lucru;

In acest moment nu avem, un tratat bilateral, cu Republica Costa Rica, in domeniul extrdarii, dar colaborarea poate avea loc pe doua proceduri distincte.

Prima procedura, in temeiul curtoaziei internationale, cu asigurarea reciprocitatii. Am avut un astfel de cat din Republica Costa Rica. Mai avem pe rol inca un caz de genul.

A doua procedura se poate realiza in baza conventiilor multinationale.Aici, trebuie sa verificam: domeniul de reglementare a respectivei conventii, domeniul de reglementare sa se circumscrie tipologiilor infractiunilor comise de cel care urmeaza a fi extradat.

Intervalul de timp in care se poate realiza procedura de extradare, tine de legislatia Republicii Costa Rica.

Avem deja un precedent de extradare.

Prin urmare, lipsa tratatului bilateral nu impiedica procedura de extradare, fie de curtoazie si reciprocitate, fie pe baza conventiilor la care Romania si Costarica sunt membre.

S-a facut solicitarea catre emitentul care a emis mandatul de arestare;

Pana la acest moment, la Ministerul Justitiei, nu a primit nicio solicitare, nicio informare cu privire la procedura de extradare, arestare a persoanei. Procedura care se afla in prima etapa de extradare.

Asteptam pasii urmatori in procedura de extradare. Va asigur ca, imediat ce vom avea noutati, vom comunica stadiul in care ne aflam.

Ca ministru al Justitiei sunt obligat sa respect legislatia din Romania, nu intra in competenta sa evaluez legislatia din Costa Rica. Sunt obligat sa asigur procedurile de extradare, indiferent de numele si prenumele celui care urmeaza a fi extradat.


elenei udrea interpol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006148 (s)