News Flash:

Tudorel Toader, despre recursul compensatoriu care va scoate din inchisori mii de detinuti: Proiectul, trimis la Senat anterior învestirii mele

22 Octombrie 2017
324 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2
Ministrul Justitiei face noi precizari privind recursul compensatoriu, sustinand, pe pagina sa de Facebook, ca proiectul de lege a fost trimis la Parlament inainte de a fi numit in functie. "Studiul de impact se face in procedura de legiferare si nu in faza de aplicare a legii", scrie Tudorel Toader.
Ministrul explica traseul proiectului de lege, precizand ca pe 17 noiembrie 2016, Ministerul Justitiei, condus atunci de Raluca Pruna, a inaintat catre CSM, pentru avizare, proiectul privind modificarea si completarea legii privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare.
"La data de 29.XI.2016, prin Hotararea nr. 1533, plenul CSM avizeaza favorabil proiectul de lege, cu observatiile mentionate in Anexa. La punctul 2 din aviz se prevede faptul ca, <<in principiu, masura compensatorie propusa nu ar trebui sa devina incidenta doar pentru calculul pedepsei ce poate fi considerata executata in vederea acordarii liberarii conditionate. In opinia Plenului, compensatia pentru persoanele care executa pedepse privative de libertate in conditii de supraaglomerare severa devine efectiva doar daca masura propusa de proiectul de act normativ vizeaza considerarea ca executate efectiv a celor 3 zile din pedeapsa aplicata, pentru fiecare perioada de 30 zile executate in spatiul necorespunzator>>", scrie Tudorel Toader.
"Proiectul de lege a fost transmis de la Guvern catre Senat, prima camera sesizata, la data de 31.01.2017 , data anterioara investirii mele in demnitatea de ministru al justitiei ! Forma initiala prevedea faptul ca, in vederea acordarii liberarii conditionate, la 30 de zile de pedeapsa, executata in conditii necorespunzatoare, se considera executate 3 zile de pedeapsa, iar raportarea se facea la 3 mp pentru fiecare detinut. Curtea Constitutionala a respins criticile de neconstitutionalitate", mai spune ministrul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025815 (s)