News Flash:

Tudorel Toader: "Demisia mea devine irevocabila pe 30 iunie"

22 Iunie 2017
890 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justitiei, a declarat, joi, ca demisia sa devine irevocabila pe 30 ianuarie, data pana la care spera ca vom avea un nou Guvern. Toader spune ca a avut o discutie cu Calin Popescu Tariceanu despre situatia juridica a demisiilor si despre legile justitiei.
"Tot timpul eu am spus ca voi asigura interimatul, imi voi indeplini atributiile pana in ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede ca demisia devine irevocabila la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta inseamna ca eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabila pe 30 iunie. Inseamna ca dupa 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu inseamna si o incetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului ca pana la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat Tudorel Toader.
Acesta a refuzat sa spuna daca va face parte din urmatorul Guvern.
Ministrul demisionar al Justitiei a precizat ca a avut, miercuri, o intalnire cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.
"Am avut o intalnire cu domnul presedinte Tariceanu si am discutat doua probleme punctuale: prima s-a referit la concursul dintre efectele juridice pe care le produce demisia unui ministru si efectele juridice pe care le produce motiunea de cenzura adoptata in sensul evitarii vidului. A doua a fost referitoare la stadiul legilor justitiei, a procesului legislativ in general", a explicat Toader.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005092 (s)