News Flash:

Tudorel Toader a primit o lista cu 12 solutii pentru problemele din penitenciare, propusa de angajatii din inchisori

7 August 2017
807 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au intocmit o lista cu 12 solutii pentru probleme din peniteciare, in cadrul documentului facand referire si la managementul din inchisori care este afectat de „procedurile de selectie criticabile”.
In cursul zilei de marti, sindicatele din penitenciare se vor intalni cu ministrul Justitiei pentru a discuta solutii pentru problemele din penitenciare. Discutia are loc dupa ce personalul din peniteciare a intrat in greva, la 1 august. Angajatii ANP cer imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de personal si asigurarea unei protectii reale pentru angajati.
„Pentru ca ministrul justitiei n-a fost preocupat cu adevarat de acest subiect, refuzand sistematic orice discutie pe aceasta tema, ii transmitem public o prima serie de 12 solutii pentru problemele din penitenciare in speranta ca, de aceasta data, isi va lua in serios obligatiile in legatura cu gestionarea sistemului penitenciar”, conform unui comunicat de presa al sindicalistilor din ANP.
In primul rand, angajatii din penitenciare sustin ca este nevoie de coordonare „Daca ministrul Justitiei nu poate sau nu doreste sa se ocupe direct de problemele din penitenciare solicitam delegarea atributiilor de coordonare a penitenciarelor catre un secretar de stat. Volumul de activitate si problemele specifice gestionarii celor 27.000 de detinuti nu permit decizii la fara frecventa sau intre intalniri cu ambasadori si deplasari in strainatate”, conform sursei citate.
O alta solutie este comunicarea. Situatia de blocare a activitatii din penitenciare este cauzata, in principal, de lipsa de comunicare si a interdictiei puse de catre ministrul Justitiei pentru reprezentantii administratiei penitenciarelor de a rezolva anumite probleme prin relationarea directa cu alte institutii, sustin sindicalistii.
Managementul este si el vizat de lista celor de la Federatia Sindicatelor din ANP.
„Datorita valului de pensionari si in contextul unei politici de resurse umane constranse de restrictii bugetare si decizii politice bizare, managementul institutiilor penitenciare este serios afectat din perspectiva abuzului de institutia imputernicirii dar si a utilizarii unor proceduri de selectie criticabile. Solicitam ministrului Justitiei sa dispuna modificarea procedurilor concurs si urgentarea ocuparii functiilor vacante de management superior din sistemul penitenciar”, mentioneaza sursa precizata.
Mai mult, sindicalistii spun ca singura solutie reala pentru imbunatatirea conditiilor precare din penitenciare-de munca si de detentie-este punerea in aplicare a unui plan de investitii in institutiile penitenciare, mai ales ca acesta exista deja si este aprobat in Guvern.
Referitor la resursele financiare, angajatii din inchisori spun ca penitenciarele sunt, in continuare, cronic subfinantate. Mai mult, sustine sursa citata, Guvernul a redus anul acesta bugetul penitenciarelor cu 127 de milioane lei, si urmeaza-conform Ministerului Finantelor Publice-o noua reducere de 57 de milioane lei. Drept urmare, nu sunt bani pentru investitii, nu sunt bani pentru plata facturilor si nici macar pentru salarii pana la sfarsitul anului. In acest context, sindicalistii ii cer lui Tudorel Toader sa indeplineasca urgent formalitatile necesare pentru suplimentarea bugetului, astfel incat sa fie asigurat necesarul pentru investitii, reparatii curente, plata facturilor si salarii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006181 (s)