News Flash:

Tudor Pendiuc ramane in arest

27 Aprilie 2015
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins luni contestatia primarului suspendat al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, fata de prelungirea arestarii preventive, instanta admitand, in schimb, cererea formulata de fiica edilului, Emanuela Pendiuc, de a parasi pentru 13 zile teritoriul Romaniei pentru a participa la Festivalul de Film de la Cannes. 
Judecatorii au decis ca Emanuela Pendiuc, aflata sub control judiciar, poate parasi teritoriul Romaniei intre 12 si 25 mai. In cazul lui Tudor Pendiuc, instanta a mentinut decizia Tribunalului Bucuresti din 9 aprilie, de a respinge cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. 
Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, intr-un dosar in care este cercetat pentru coruptie in legatura cu incheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea data, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusa sub control judiciar. 
Primarul suspendat al municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 20 martie, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. 
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Emanuela Pendiuc, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani; omul de afaceri Valentin Visoiu, actionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat si Gheorghe Vasii, reprezentanti ai SC Girexim Universal SA si SC CNCD SA. 
De asemenea, au fost trimisi in judecata Ion Constantin, consilier al primarului Pendiuc si membru al Comisiei de evaluare a ofertelor din Primaria Pitesti, Aurelian Robert Roman, Vasile Manuel Rotaru si Elena Berinde, directori generali, respectiv director economic in cadrul SC Publitrans 2000 SA; Emilian Nechita, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Pitesti si presedinte al Comisiei de evaluare; Corina Lucia Ivan, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice; Doru Petriea, ofiter de politie judiciara in cadrul DNA; Mihai Petriea si Elena Carmen Lis. 
Primaria Municipiului Pitesti s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 28.556.450 lei (peste 6,3 milioane euro). AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004728 (s)