News Flash:

Tu stii la ce PERICOLE MAJORE te expui atunci cand folosesti hartie igienica roz?

8 Februarie 2018
837 Vizualizari | 0 Comentarii
igienica roz

Vineri, la shopping, la raionul cu hartie igienica si servetele.
Eu ma reped in hartia alba pe care o folosim de obicei. Sotului ii rasare intrebarea: noi de ce nu folosim niciodata hartie igienica roz? Nu e prima data cand vrea asa ceva. Probabil o sa va faceti cruce ca un barbat poate cere hartie de toaleta roz. Nu asta e important. Important este sa stiti ca eu nu cumpar niciodata astfel de produse pentru igiena intima, colorate in roz, galben sau bleu, parfumate cu diferite arome. Le refuz complet de mai bine de 7 ani, de cand mama a ajuns la tratamente foarte costisitoare pentru a scapa de o infectie provocata de … hartia igienica roz. Era hartia aia fina, cu niste floricele stantate pe ea. Inca se mai gaseste pe piata.

Unii spun ca genul asta de produse ar fi ok de folosit pentru ca, la fabricarea lor, se folosesc tehnologii moderne si ok din punct de vedere medical. Eu tind sa nu ii cred. De vreme ce mancarea este injectata si plina de e-uri, doar nu-s nebuna sa cred ca pentru produsele astea se folosesc coloranti si parfumuri naturale. Iata, pe scurt, care sunt problemele de sanatate care pot fi provocate sau agravate de utilizarea hartiei igienice colorate si parfumate:

infectii ale uretrei – chimicalele din structura acestor tipuri de hartie igienica nu sunt doar iritante pentru zona intima extrem de sensibila, dar chiar pot provoca infectii care se lasa cu disconfort (usturimi, mancarimi) si care sunt destul de greu de tratat. Cea mai frecventa intrebare pe care medicii urologi o adreseaza femeilor care se prezinta cu diverse infectii cu fungi este Ce tip de hartie folositi?

cancerul de cervix – nu degeaba, in 1987, in Statele Unite, s-au interzis total anumiti coloranti si anumite parfumuri care, in urma testelor efectuate pe animale, s-au dovedit a fi cancerigene. Asta nu inseamna ca cele folosite in prezent sunt mai sigure. Dimpotriva, multi cercetatori atrag atentia ca utilizarea hartiei roz are multe efecte adverse la nivelul sistemului producator feminin. Cel mai grav din ele este cancerul de cervix.

probleme rectale – la fel de iritant este acest tip de hartie si pentru zona rectala. Adesea pot aparea mancarimi sau inflamatii datorate utilizarii hartiei roz sau parfumate. Persoanele care sufera de hemoroizi clar nu ar trebui sa cumpere asa ceva.

De-asta nu cumpar eu hartie roz si de asta nu va sfatuiesc nici pe voi sa o folositi. Asta nu inseamna, insa, ca orice hartie alba este buna. Trecand peste faptul sa nu stim niciodata ce materie prima s-a folosit, trebuie sa fim atenti macar la modul in care hartia respectiva a fost tratata inainte de a ajunge pe piata. Ar trebui sa citim atent etichetele si la hartia igienica, mai precis lista de ingrediente. Dupa ce sa ne uitam mai exact? Dupa clor si formaldehida. Daca sunt pe lista, musai sa ne orientam spre un alt produs. Clorul este iritant si formaldehida este trecuta pe lista agentilor cancerigeni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007215 (s)