News Flash:

Tu stii de ce unii oameni consuma tamaie si cenusa din cadelnita cateva zile la rand? Acum ca stii, o sa faci asa ceva?

21 Aprilie 2018
829 Vizualizari | 0 Comentarii
cadelnita

Oare toate practicile religioase au un folos crestinesc sau exista unele care-ti fac mai mult rau decat bine? Hai sa aflam.
Cand ii coplesesc necazurile, romanii se agata de orice le da speranta de mai bine.
Disperarea ii impinge sa apeleze la tot felul de practici pseudoreligioase: „deschiderea Evangheliei”, slujbele de dezlegare a cununiilor, exorcizarile etc.
Chiar daca se mai fac in anumite lacasuri de cult, ele nu sunt decat superstitii care te indeparteaza de la dreapta credinta.

Deschiderea Evangheliei
„Deschiderea Cartii“, adica deschiderea Evangheliei, a Psaltirii sau a Pidalionului (Sfintele canoane ale Sf. Apostoli) pentru a ghici viitorul este un ritual condamnat de Biserica Ortodoxa, fiind considerata la fel de periculoasa ca vrajitoria si ghicitul.
Cei mai multi credinciosi care apeleaza la aceasta practica sunt persoane disperate, care cred in orice le-ar putea aduce alinare sau  rezolvarea unei probleme grave.
Preotul deschide Evanghelia doar in timpul Liturghiei, pentru a citi din faptele Apostolilor si a propovadui cuvantul Lui Dumnezeu.

9, 12, 30, 40 de lumanari la tot atatea biserici
O alta practica fals ortodoxa este aprinderea a 9, 12, 30, 40 de lumanari la tot atatea biserici.

Multe femei care vor sa se casatoreasca, sa se vindece de o boala grava sau sa-si implineasca o dorinta apeleaza la acest obicei.
Insa, conform Bisericii Ortodoxe, lumanarile aprinse cu asemenea ritual nu au niciun folos crestinesc si nici nu indeplinesc in mod miraculos dorintele.
Un singur pomelnic, dat la biserica, si o rugaciune spusa din toata inima te pot ajuta cu adevarat.

False ritualuri de vindecare
In anumite biserici, preotii tin slujbe speciale la sfarsitul carora calca peste credinciosii bolnavi sau isi dezbraca vesmintele preotesti peste acestia, cu scopul de a scoate din ei diavolii.
Alti credinciosi ating sau saruta vesmintele preotului. La hramurile importante, oamenii trec hainele persoanelor bolnave peste Sf. Moaste.
Niciuna dintre practicile enumerate nu are vreun folos crestinesc evident.
Biserica Ortodoxa ne recomanda sa spunem rugaciuni pentru cei bolnavi si sa aprindem cate o lumanare pentru ei, ca sa le fie de ajutor.

Adevar si fals despre exorcizare
Acum cativa ani, facea mare valva cazul maicutei de la Manastirea Tanacu, moarta in urma unor slujbe de exorcizare, desprinse parca din practicile Evului Mediu.
Dupa acel caz, multi ne-am intrebat cum a fost posibil ca in secolul al XXI-lea cineva sa moara crucificat pentru asemenea practici?
Chiar daca atunci cazul parea singular, slujbele de exorcizare se practica in continuare in unele biserici si manastiri romanesti, desi ele nu sunt recunoscute de Biserica Ortodoxa Romana. 
Singurele slujbe recunoscute de Biserica sunt Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si rugaciunile Sfantului Ioan Gura de Aur, citite de preotii de mir sau de monahi in biserica, tuturor credinciosilor, sanatosi sau aflati in suferinta.

Alte practici pseudoreligioase
Iata alte cateva obiceiuri practicate mai ales la sate, neacceptate de Biserica Ortodoxa:
1. Sa-i daruiesti un cocos preotului, in noaptea de Inviere, pentru sufletul celor morti neimpartasiti, nespovediti, fara lumanare.
2. Sa tii post noua zile de marti consecutiv, ca sa te mariti.
3. Oficierea contra cost a unor „slujbe speciale” pentru cei sinucisi, eretici sau avortati ori pentru dezlegarea cununiilor sau a vrajilor.
4. Sa miruiesti fotografiile sau sa le lasi la Sf. Icoane sau la Sf. Moaste.
5. Sa consumi tamaie sau cenusa din cadelnita cateva zile consecutiv, ca sa te vindeci de o anumita boala.
 


deschiderea evangheliei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)