News Flash:

Trump a decis: El va fi viitorul sef CIA

19 Noiembrie 2016
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
trump
Donald Trump l-a desemnat vineri pe congressmanul de Kansas Mike Pompeo drept viitorul sef al CIA, iar acesta a acceptat deja nominalizarea, anunta Reuters. Nascut in California, intr-o comunitate de americani originari din Italia, Pompeo este un membru al Tea Party, o miscarea radical conservatoare in interiorul Partidului Republican. Opiniile acestuia sunt ferme pe subiectele-cheie, total diferite de cele ale administratiei Obama.

Initial, Pompeo l-a sustinut in alegerile primare republicane pe senatorul de Florida Marco Rubio. Ulterior, cand a devenit clar ca Trump va obtine nominalizarea republicana, Pompeo l-a sustinut fara entuziasm. In schimb, Pompeo este apropiat de vicepresedintele lui Trump, Mike Pence. Luna trecuta, Pompeo l-a ajutat pe Pence sa se pregateasca pentru dezbaterea cu Tim Kaine, propunerea lui Hillary Clinton pentru functia de vicepresedinte.

Mike Pompeo este membru al Comisiei de Informatii din Camera Reprezentantilor si unul dintre cei mai vocali critici ai administratiei Obama in chestiunea acordului nuclear cu Iranul. Noul sef al CIA este un sustinator al controversatului program de colectare de date al Agentiei Nationale de Securitate si a cautat sa redea accesul Agentiei la datele pe care le-ar fi adunat prin Patriot Act. Pompeo chiar a sustinut recent ca Edward Snowden, cel care a dezvaluit amplarea spionajului NSA asupra cetatenilor americani, ar trebui condamnat la moarte.

Absolvent al Academiei Militare a SUA si al Scolii de Drept de la Harvard, Pompeo este si membru al Comisiei de Energie si Comert din Camera Reprezentantilor. A fondat Thayer Aerospace, o companie care produce piese pentru aeronave militare si civile. Dupa ce a vandut compania, a devenit presedinte al Sentry International, o companie care produce si vinde echipamente folosite in extractia petrolului. A fost ales in Congres in 2010, fiind sustinut de Tea Patry si de comitetul de actiune politica al Koch Industries.

Pompeo este membru al National Rifle Association, un ONG care sustine dreptul civililor de a folosi arme de foc. Congressmanul s-a opus reglementarii emisiilor de gaze de sera si a facut apel la eliminarea subventiilor pentru energia eoliana. Noul sef CIA s-a opus de asemenea inchiderii centrului de detentie de la Guantánamo Bay.

trump mike pence tim kaine hillary clinton mike pompeo obama
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006726 (s)