News Flash:

Trucuri simple pentru a absoarbe mai usor in organism substanta anti-cancer din turmeric

1 Martie 2016
437 Vizualizari | 0 Comentarii
curry
Turmericul (curcuma, sofranul indian) a fost folosit de secole pentru a vindeca numeroase boli, de la deranjamente stomacale, infectii microbiene, probleme ale pielii, inflamatii, dureri cronice si cancer. Compusul sau activ, curcumina, este cel ce da mancarii indiane acea culoare galbena si ofera numeroase beneficii organismului.

Curcumina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, avand o gama foarte diversa de proprietati: antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antifungice si anticancerigene. Ca urmare, turmericul mai este numit si regele condimentelor si va recomandam sa nu lipseasca din bucatarie.

Dar, din pacate curcumina nu este absorbita bine de corpul nostru si cand o face, ficatul incearca in mod activ sa scape de ea. Deci, desi veti incerca sa adaugati zilnic turmeric in mancarea dumneavoastra, sansele ca acesta sa faca magie pentru sanatatea ta nu sunt prea mari. 

Din fericire, exista cateva trucuri pentru a imbunatati disponibilitatea si absorbtia curcuminei pentru a obtine efectele maxime.
1. Foloseste piperul negru
Aceasta este poate cel mai cunoscut mod de a mari biodisponibilitatea curcuminei din turmeric. Chiar si un strop de piper poate creste absorbtia cu 2.000%. Asa ca atunci cand gatiti cu turmeric, asigurati-va ca nu uitati sa adaugati piper negru proaspat macinat. 

2. Asociaza turmericul cu grasimi sanatoase
Curcumina este solubila in grasime si deci, este cel mai bine absorbita in combinatie cu grasime. Cand turmericul este combinat sau mancat cu o grasime sanatoasa - cum ar fi untul de cocos, uleiul de cocos, uleiul de masline, ghee sau avocado - intestinele absorb mai multe curcumina, astfel ca sansele ca ea sa ajunga in fluxul sanguin si celule cresc. Cel mai bine este sa utilizati radacina proaspata de turmeric.

3. Foloseste-te de quercetina
Quercetin este un flavonoid care se gaseste in multe fructe, legume si ceai verde. Acesta blocheaza o enzima care rupe si dezactiveaza curcumina. Asociati turmericul cu legume si fructe rosu inchis, albastru, violet.

4. Ai grija la caldura
Potrivit unor studii, caldura imbunatateste disponibilitatea curcuminei. Cu toate acestea, incalzirea pentru prea mult timp va distruge curcumina. Deci, daca utilizati turmericul un mancari gatite la foc mare, reduceti caldura imediat ce l-ati adaugat.

turmericul curcumina regele condimentelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0960 (s) | 35 queries | Mysql time :0.014820 (s)