News Flash:

Trucul uimitor pe care trebuie sa-l aplici ca să ai flori mai mari si mai dese la muscate

9 August 2016
13397 Vizualizari | 0 Comentarii
muscate
Un truc uimitor pe care trebuie sa-l aplici ca sa ai flori mai mari si mai dese la muscate! Foloseste o coaja pe care de obicei o arunci la gunoi
Pelargonium este un gen de plante florale, cunoscut popular sub numele de muscate, care include circa 200 de specii. Aceste specii infloresc din primavara pana in toamna. Chiar daca sunt flori comune, acestea sunt printre cele mai des intalnite in gradina sau balcon. Muscatei ii place solul cu pH in jur de 6-6,2 (pamant de florarie), dar si pamantul fertil de gradina. Nu e nevoie sa folositi ghivece mari, solul bine drenat si foarte usor. Trebuie sa aveti mereu grija sa dati gauri la ghivece pentru scurgerea apei suplimentare. Pentru a avea flori frumoase si dese, planta trebuie ingrijita. Iata cateva trucuri care va pot fi de folos:
1 Ca sa ai muscate frumoase cat mai mult timp, cimpara plante sanatoase care au frunzele verzi.

2 Foloseste cojile de banana
Dupa ce ai mancat bananele sa nu arunci cojile. Pune-le la uscat pe o hartie. Cand sunt uscate macinale sau faramiteaza-le bine. Praful obtinut il amestecati cu pamant de flori.  Mineralele din cojile de banana, in special potasiul, vor ajuta muscatele sa faca flori mai mari si mai viguroase.
3 Pentru o ramificatie bogata, taie tulpinile plantelor batrane.
4 Evita sa le uzi atunci cand soarele este puternic.
5 Aseaza muscatele in asa fel in cat sa aiba cat mai multa lumina.
6 Daca este soare foarte puternic protejati planta. Razele puternice ii ard frunzele.
7 Curata muscata cat mai des. Nu lasa frunzele sau florile uscate in ghiveci, nu este estetic, nu le ajuti sa se dezvolte, in plus, curatarea previne aparitia ciupercilor pe partile moarte ale plantei.
8 Nu tine muscatele tot timpul la umbra. Se vor dezvolta mai mult frunzele si vor fi expuse la boli.
9 Muscatele trebuie udate dimineata sau seara. Din cand in cand, indicat este sa le faci “dus” . Atentie, nu folositi apa direct de la robinet. Tineti apa in sticla 2-3 zile.

10 Daunatorii se combat cu insecticide iar bolile cu fungicide.

pelargonium e
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004796 (s)