News Flash:

Trucul simplu prin care poti albi pilotele si pernele ingalbenite

21 Octombrie 2017
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
perna
Pernele si pilotele se ingalbenesc in timp chiar daca sunt spalate si pastrate in cele mai bune conditii. Mai ales in timpul verii, transpiratia pateaza asternuturile si implicit pernele, cauzand neplacutele pete galbene.
Puteti albi pernele si pilotele ingalbenite doar prin spalare. Nu trebuie sa apelati neaparat la serviciile unei firme specializate pentru a avea din nou asternuturi albe ca zapada.

Pernele si pilotele ingalbenite, care pot fi curatate la masina, trebuie spalate cel putin de doua ori pe an si lasate sa se usuce la aer curat pentru a scapa de mirosuri.
Iata si ingredientele care te ajuta sa le redai culoarea alba de la inceput.
– 20 g detergent de rufe sau o capsula detergent lichid
– 20 ml detergent de vase de calitate
– 15 ml clor sau orice alt inalbitor pe care il folosesti in mod obisnuit
– 10 g de borax pentru rufe
Pune toate aceste ingrediente in masina de spalat, pune pernele si pilota ingalbenite in cuva si porneste masina pe programul obisnuit pentru lenjerie, la o temperatura de 70°C.

Citeste si 

Dupa ce masina si-a incheiat programul de spalare, reporneste programul de clatire si stoarcere, noteaza suntsanatoasa.ro.
Pentru a elimina eficient reziduurile de clor si detergent, este important sa repetati procesul de clatire de cel putin doua ori. Rezultatele sunt mai bune daca puneti la spalat doua perde o data sau o perna si o pilota, in fuctie de marimea cuvei de la masina de spalati. Adaugati pe langa acestea si bile anti-scame sau doua mingi de tenis curate.
Aceeasi metoda prin care albesti pernele poate fi folosita cu succes si pentru prosoapele albe ingalbenite sau pentru cearsafurile patate.

Scapa de petele de transpiratie de pe asternuturi
In timpul verii, prevenirea impregnarii pernelor cu pete de transpiratie este foarte importanta pentru un somn confortabil. Exista cateva solutii de impiedicare a murdaririi acestor accesorii de pat importante, care nu pot fi spalate saptamanal, fara ca forma sa le fie afectata.
Investeste in fete de perna protectoare din materiale impermeabile, care pot fi spalate frecvent si care nu permit transpiratiei sa penetreze umplutura pernelor.
In noptile caniculare, acopera pernele cu prosoape curate din bumbac, care sa absoarba umiditatea care ar putea sa pateze lenjeria si accesoriile patului, scrie casa.acasa.ro.

mirosuri citeste si stoarcere prosoape curate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006495 (s)