News Flash:

Trucul care te ajuta sa racesti orice bautura in doar 2 minute! VIDEO

15 August 2016
2388 Vizualizari | 0 Comentarii
raceste bautura
In anotimpul cald, se intampla ca uneori sa ramanem fara bauturi reci exact in momentul in care ne doream cel mai mult o bautura rece ca gheata pentru a ne racori.
Daca organizezi o petrecere, ai musafiri neanuntati sau pur si simplu ai uitat sa bagi in frigider bauturile pe care le voiai reci, avem un truc rapid pentru tine.
Ai nevoie de:
– apa
– cuburi de gheata
– sare
Ce trebuie sa faci: Umple pe jumatate un bol cu apa de la robinet, adauga cuburi de gheata si 2-3 linguri de sare. Amesteca! Pune bauturile pe care le vrei racite in acest amestec si ai grija sa amesteci dupa un minut.
Temperatura unei bauturi va scadea cu aproximativ 19 grade. Acest truc simplu poate fi folosit pentru orice tip de bauturi, fie racoritoare, fie alcoolice. Singura cerinta este sa fie bine inchise.
De ce functioneaza acest amestec?
In mod normal, gheata se topeste la fel de repede cum apa ingheata. Prin adaugarea sarii, se strica echilibrul dintre inghet si topire, facand ca apa sa inghete mai greu. Fenomenul de topire a ghetii necesita foarte multa energie, aceasta energie este preluata din caldura obiectului cald (ce ce se vrea a fi racit).
Principiul pe care se bazeaza acest fenomen este principiul doi al termodinamicii, doua substante cu temperaturi diferite vor ajunge, in timp, la echilibrul termic.

Galerie Video


apa sare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006269 (s)