News Flash:

”Trenurile zapezii” isi intra in drepturi. Noul Mers al Trenurilor intra in vigoare in acest weekend

8 Decembrie 2017
919 Vizualizari | 0 Comentarii
tren inghet

Noul Mers al Trenurilor de calatori - care prevede curse spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane de schi, precum si reduceri - va intra in vigoare in noaptea de 9 spre 10 decembrie, potrivit CFR Calatori.
Potrivit sursei citate, incepand cu 9/10 decembrie, va intra in vigoare noul mers al trenurilor si va fi valabil pana la data de 8 decembrie 2018.

Zilnic se vor afla in circulatie intre 1.200 si 1.300 de trenuri, in functie de perioada din an: ”trenurile zapezii” circula din 11 decembrie catre destinatii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (statiunile Straja si Parang).

In zilele de weekend, biletele pentru calatoriile de pe Valea Prahovei - pe rute intre Sinaia – Brasov si retur - au reduceri intre 31% si 56%.
In perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni pana joi, biletele valabile la ”trenurile zapezii” vor fi reduse cu 25 la suta (reducerea aplicandu-se la tariful de transport pentru adult si copil, tichetul de rezervare a locului platindu-se integral).

”Trenurile soarelui” vor asigura, in perioada sezonului estival 2018, legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii. Trenurile de pe ruta Bucuresti Nord – Constanta isi vor mentine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

CFR introduce in circulatie trenurile IR 1784 si IR 1785 Bucuresti Nord– Pitesti si retur cu legatura in Curtea de Arges pentru fluidizarea traficului de calatori, cu respectarea mersului cadentat la interval de o ora pe aceasta ruta.

De asemenea, in sezonul estival 2018, va circula o noua pereche de trenuri pe ruta Bucuresti Nord – Constanta si retur pentru preluarea calatorilor din Capitala pentru litoral si retur.

La trenurile IR 1633 si IR 1632 Bucuresti Nord – Brasov si retur, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute fata pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore si 25 de minute.

De asemenea, legatura cu Delta Dunarii va fi asigurata in weekenduri de trenurile directe Tulcea Oras – Bucuresti Nord si retur.

Totodata, zilnic, la cadenta de aproximativ 2 ore, va exista legatura feroviara Bucuresti – Aeroport si retur.

Si in 2018, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 Euro pe sens) si Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chisinau (19 euro pe sens), iar in sezonul estival catre Sofia si Salonic.

Oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din mai multe orase, precum Timisoara sau Cluj-Napoca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008698 (s)