News Flash:

Trei profesori si mai multi studenti de la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Resita, audiati

10 Iulie 2015
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
mita la bac
Trei profesori si mai multi studenti de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita, intre care se numara si presedintele Senatului universitatii, sunt audiati, joi seara, la Parchetul Tribunalului Caras-Severin, in cazul suspiciunilor de luare de mita pentru promovarea unor examene.
Potrivit unor surse judiciare, mai multi studenti si trei profesori, intre care si presedintele Senatului Universitatii "Eftimie Murgu", Marian Mihaila, au fost dusi la audieri, joi dupa-amiaza, la Parchetul Tribunalului Caras-Severin.
Acestia sunt audiati de procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de cei de la Directia Generala Anticoruptie.
Perchezitiile la Universitatea "Eftimie Murgu" si la locuintele unor profesori s-au incheiat in jurul orei 18.00, iar procurorii au ridicat zeci de saci cu documente, care vor fi adusi la Bucuresti.
Presedintele Senatului Univerisatii "Eftimie Murgu" din Resita, Marian Mihaila, mai are o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, dupa ce a intermediat o mita pentru Catalin Serban, fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara.
Un numar de 18 perchezitii au avut loc, joi, la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita si la locuintele unor profesori de la aceasta unitate de invatamant, suspectati ca au primit intre 300 si 400 de euro de la studenti pentru promovarea unor examene.
Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii au facut 18 perchezitii in judetele Caras-Severin si Timis.
"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie fac cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual, luare de mita si dare de mita savarsite de catre cadre didactice universitare si studenti, constand in conditionarea promovarii examenelor de primirea unor sume de bani, chiar si in conditiile in care studentii nu se prezentau la examen, precum si in tranzactionarea unor lucrari de licenta elaborate/sustinute in anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanti cuprinse intre 300 si 400 de euro pe lucrare", se arata in comunicat.
Surse judiciare declarau ca perchezitiile au avut loc la locuintele unor profesori si la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita.
Aceleasi surse au sustinut ca, joi dimineata, a fost organizat si un flagrant. Mai exact, o studenta i-ar fi dat decanului Facultatii de Stiinte Sociale de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita suma de 300 de euro pentru promovarea unui examen.
Profesorul a fost inconjurat de procurori, dupa ce a primit banii de la studenta, fiind ridicat pentru audieri.
Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita este condusa de rectorul Doina Frunzaverde, sotia lui Sorin Frunzaverde. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)