News Flash:

Trei politisti aradeni au fost trimisi in judecata

8 Decembrie 2016
974 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Simion Ioan Ignat, Dumitru Romanescu si Sorin Onet, acuzati de savarsirea a diferite infractiuni de natura penala, informeaza procurorul Aurelian Dan Ursu, purtator de cuvant al institutiei. 
Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca inculpatul Simion Ioan Ignat, "trimis in judecata pentru pentru savarsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni financiare cu acte de comert incompatibile cu functia, abuz in serviciu, complicitate la delapidare, precum si fals in declaratii, in perioada octombrie 2015- aprilie 2016, a exercitat acte de comert cu material lemnos, acte incompatibile cu functia de agent sef principal detinuta in cadrul Politiei orasului Sebis.Totodata, la data de 03.10.2015, acesta a prelungit cu incalcarea dispozitiilor legale un aviz de insotire primar expirat, sustragand de la confiscare o cantitate de lemn si transportata cu autovehiculul pe care il detinea si pe care a putut-o astfel comercializa in interes propriu", a precizat intr-un comunicat postat miercuri pe site-ul institutiei, procurorul Aurelian Dan Ursu. 
Potrivit sursei citate, s-a mai retinut in sarcina inculpatului Simion Ioan Ignat ca, in perioada noiembrie 2015- februarie 2016, l-a ajutat pe inculpatul Dumitru Romanescu, gestionarul motorinei primite pentru functionarea centralei termice a Politiei orasului Sebis, la sustragerea unei cantitati totale de 500 litri de motorina. 
De asemenea, inculpatul nu a evidentiat in declaratia de avere aferenta anului 2015 veniturile realizate din acte de comert si nici detinerea a doua camionete utilizate pentru transportul de material lemnos. 
In sarcina inculpatului Dumitru Romanescu, agent sef principal la Politia orasului Sebis, trimis in judecata pentru delapidare, "s-a retinut ca, in calitate de gestionar al combustibilului primit pentru functionarea centralei termice a Politiei orasului Sebis, a sustras cu ajutorul inculpatului Ignat sau de unul singur, 600 litri motorina in perioada noiembrie 2015- martie 2016", se arata in comunicat. 
Sursa citata a mai precizat ca in sarcina inculpatului Sorin Onet, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa, s-a retinut ca, fiind audiat ca martor in cauza a facut afirmatii mincinoase cu privire la imprejurari esentiale pentru solutionarea dosarului. 
"Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Judecatoriei Arad", a adaugat purtatorul de cuvant a Parchetul de pe langa Tribunalul Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006586 (s)