News Flash:

Trei misiuni de prelevare de organe pentru transplant. Medicul Radu Zamfir participa la una dintre ele

2 Aprilie 2014
857 Vizualizari | 0 Comentarii
medicul zamfir
Trei misiuni pentru prelevarea de organe destinate unor transplanturi au loc, marţi, în Bucureşti, Oradea şi Cluj-Napoca, la ultima dintre participând şi medicul Radu Zamfir, unul dintre supravieţuitorii tragediei aviatice din Munţii Apuseni, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din ANT. Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, a precizat că o echipă medicală din care face parte şi Zamfir a plecat cu un avion de linie la Cluj-Napoca, de unde vor fi recolaţi rinichii şi ficatul unui donator. Ficatul este destinat unui pacient din Bucureşti, iar rinichii vor fi folosiţi pentru transplanturi în Cluj-Napoca.

O altă echipă de prelevare de organe, condusă de medicul Leonard David de la Spitalul Fundeni, a plecat ajuns marţi seară la Oradea, pentru a recolta, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, rinichii, ficatul şi corneea unui donator. Ficatul şi corneea vor fi folosite pentru transplanturi în Bucureşti, iar rinichii sunt destinaţi unor pacienţi din Cluj. Echipa medicală a ajuns la Oradea, din Bucureşti, cu avionul SMURD Piper Cheyenne III, pus la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la solicitarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

A treia misiunea de prelevare va avea loc la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti, unde vor fi recoltaţi rinichii, ficatul şi corneea unui donator. Potrivit MAI, în misiunea precedentă de prelevare, care a avut loc în 17 martie, 10 persoane au fost salvate în urma intervenţiilor chirurgicale de transplantare a organelelor de la un singur donator din Sibiu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018775 (s)