News Flash:

Trei islamisti membri ai grupului SI care intentionau sa deturneze un avion, arestati in SUA

26 Februarie 2015
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatile americane au arestat trei islamisti care intentionau sa deturneze un avion de pasageri cu scopul de a ajunge in Siria, unde urmau sa se alature combatantilor organizatiei teroriste Stat Islamic, unul dintre indivizi exprimand intentia de a-l asasina pe presedintele SUA, Barack Obama.
Cei trei islamisti - Akhror Saidakhmetov (in varsta de 19 ani), originar din Kazahstan, Abdurasul Hasanovich Juraboev (24 de ani), din Uzbekistan, si Abror Habibov (30 de ani), din Uzbekistan - locuiesc in cartierul new-yorkez Brooklyn.
Potrivit CNN, Akhror Saidakhmetov a fost arestat miercuri dupa-amiaza pe Aeroportul John F. Kennedy din New York. Islamistul incerca sa urce intr-un avion pentru a ajunge in Turcia, in drumul spre Siria.
Abdurasul Hasanovich Juraboev avea un bilet de avion spre Istanbul, pentru luna martie, fiind suspectat de apartenenta la grupul terorist Stat Islamic si de ajutarea lui Saidakhmetov. Abror Habibov este acuzat de complicitate. Doi suspecti au fost arestati la New York, iar unul in Miami.
Procurorii americani sustin ca unul dintre teroristi a declarat ca se intentiona deturnarea unui avion de pasageri pentru a ajunge cu el in Siria, astfel incat grupul terorist "Stat Islamic sa aiba o aeronava".
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005950 (s)