News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Iata cum sa-si salvezi telefonul daca il scapi in apa

28 Martie 2016
5959 Vizualizari | 0 Comentarii
tel
Sunt putine persoane care pot spune ca nu li s-a intamplat niciodata sa isi ude smartphone-ul sau ca nu le-a cazut telefonul in apa niciodata.

Ce faci camd iti cade telefonul in apa?
In primul rand, nu te panica. Ca sa garanatezi ca smartphone-ul tau va functiona chiar si dupa ce s-a udat, trebuie sa actionezi rapid, asa ca nu sta sa te gandesti cati bani ai dat pe el sau ce iti vor face parintii. Scoate-l repede din apa.

Dupa ce ai facut asta, daca telefonul este inca aprins, trebuie sa-l stingi neaparat. In cazul in care esti norocos si ii poti indeparta bateria, asta ar trebui sa fie urmatorul lucru pe care sa il faci. Scoate si cartela SIM (si aceasta se poate arde), dar si cardul microSD.

Apoi foloseste prosoape de hartie pentru a usca cat mai bine telefonul care a cazut in apa.

Ca sa te asiguri ca ai curatat si zonele mai putin accesibile (mufa pentru casti de exemplu), apeleaza la un aspirator. Vei fi tentat sa pui mana pe un foehn, dar acesta va face mai mult rau decat bine. Aerul va impinge apa si mai adanc in aparat. Astfel, daca a cazut telefonul in apa, incearca sa stai cateva minute (unele site-uri vorbesc chiar de 20 de minute) cu un aspirator la aproximativ 10 centimetri deasupra lui, ca sa tragi apa in afara.

Pasul urmator este sa iei smartphone-ul si sa il pui intr-o punga cu orez sau cereale uscate, care vor absorbi restul de umezeala din gadget. Cel mai indicat este sa folosesti gel de silice, adica acele bilute transparente care pot fi gasite in cutiile de incaltaminte sau in rucsacele noi.

Telefonul trebuie sa stea asa intre 48 si 72 de ore. Nu te grabi sa-l scoti de acolo, pentru ca in momentul in care il aprinzi, daca circuitele nu sunt complet uscate risti sa il arzi.

panica aprins mufa smartphone
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006796 (s)