News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Cum poti afla daca ai datorii la stat sau nu

25 Februarie 2016
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
datorii la banci1
Relatia romanilor cu Fiscul este intotdeauna complicata. Experienta demonstreaza ca, daca unele decizii de impunere ale ANAF se mai ratacesc pe drum, cele de executare a datoriilor ajung intotdeauna la cel care trebuie sa plateasca. Domnul Stefanescu, personajul Digi24, stie cum poate afla din timp un contribuabil daca are sau nu datorii la stat.
Dl Stefanescu a descoperit ca are o datorie la Fisc de 1.500 de lei.
Suma este pentru plata unei ramasite de impozit din 2012, dar dl Stefanescu nu a primit nicio insiintare si nici motiv de ingrijorare nu avea.
In anii trecuti, si-a depus la timp toate declaratiile fiscale. Cu toate acestea, dupa patru ani, postasul i-a adus un plic de la Fisc.
Sunt trei metode prin care contribuabilul poate afla ce datorii are.
Un drum la administratia fiscala de care apartine. Acolo, pe baza CNP si a adresei, functionarul ii spune ce are de platit.
Varianta doi: cont la ANAF, in spatiu virtual. Are nevoie de numarul de inregistrare a unei declaratii de venit mai veche. Exista insa si un incovenient. Va trebui sa intre periodic in cont. Se considera ca Fiscul te-a anuntat deja despre sumele datorate. Penalitatile si dobanzile se calculeaza din a 60-a zi.
Telefonul la sectia financiara este cea de a treia metoda. Dl Stefanescu vorbeste cu inspectorul fiscal repartizat, care il anunta apoi prin email sau posta ce datorii are.
ANAF poate comunica deciziile de impunere, somatiile sau notificarile prin trei modalitati: scrisoare recomandata cu confirmare de primire, electronic, dar numai la cererea contribuabilului, si anunt la mica publicitate. sursa: Digi24.ro

domnul stefanescu dl stefanescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005967 (s)