News Flash:

Transportatorii timiseni au protestat impotriva maririi RCA

6 Septembrie 2016
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
greva camioane
Circulatie complet data peste cap, luni dimineata, pe drumul spre autostrada Timisoara-Arad. Aproape 200 de camioane ale transportatorilor din Timis au circulat cu viteza redusa pe portiunea de sosea dintre centura si Giarmata. Traficul a fost complet ingreunat pe ambele sensuri de mers timp de doua ore.
Transportatorii din Timis au solidarizat cu colegii lor din toata tara si si-au dat intalnire in zona sensului giratoriu de la urcarea pe centura Timisoarei, la Dumbravita.
„S-a plecat din sensul giratoriu de la urcarea pe centura dinspre Dumbravita si se merge spre Giarmata. De la ora 10 suntem aici si vom continua pana la ora 12. Este un program in toata tara, de la ora 10 la ora 12. Camioanele incetinesc viteza de deplasare. In 15 este programat un protest national mare, dar pana atunci tinem flacara sus, poate ne aude si pe noi cineva din Guvern, presedintele… Sunt aproape 200 de camioane aici, iar circulatia este blocata pe ambele sensuri de mers intre centura si Giarmata”, povesteste Miron Sporea, reprezentantul in Timis al Asociatiei APTE 2002, scrie tion.ro.
Un protest similar s-a desfasurat si la Arad. Alaturi de camionagii, acolo si-au manifestat nemultumirea si taximetristii. Transportatorii din toata tara povestesc ca au iesit din strada dupa ce autoritatile au taraganat scaderea asigurarii de Raspundere Civila Auto obligatorie. Pretul asigurarii a fost majorat in septembrie 2015, iar transportatorii se plang ca desi in trecut plateau aproximativ 6.000 de lei anual pentru asigurarea unui autocamion, acum sunt nevoiti sa scoata din buzunar 20.000 de lei. In plus, oamenii sunt nemultumiti de supraacciza la carburant, dar si de faptul ca multe firme nu mai obtin deducerea TVA, iar acest lucru duce la un blocaj in functionarea lor.

timisoara-arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006378 (s)