News Flash:

Transportatorii protesteaza in fata Guvernului fata de pirateria din domeniu

26 Aprilie 2017
1468 Vizualizari | 0 Comentarii
greva camioane
Taximetristii si transportatorii protesteaza, la ora transmiterii acestei stiri, in Piata Victoriei din Capitala, nemultumiti de pirateria din sector, inclusiv cu ajutorul aplicatiei UBER, manifestatia fiind organizata de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).
La ora transmiterii acestei stiri, traficul nu era blocat, circulandu-se prin Piata Victoriei.
Protestul a fost autorizat de Primaria Capitalei si se va desfasura miercuri si joi, intre orele 9.30 si 21.00.
"Taximetristii si transportatorii rutieri de persoane au cerut Guvernului o Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din aceasta piata, dar pana acum nu a fost dat niciun raspuns. Conform aprobarii CG al PMB protestatarii pot aduce in fata sediului Guvernului pana la 6.000 de masini — taxiuri, autobuze si microbuze. In cele doua zile de protest, 26 si 27 aprilie, transportatorii participanti la protest nu vor efectua nicio cursa. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clientilor nostri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport in zilele de protest, si bucurestenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constitutia Romaniei, care spune ca nimeni nu este mai presus de lege", se arata intr-un comunicat al COTAR.
Transportatorii au reluat, in comunicat, si acuzatiile la adresa platformei Uber.
„Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, ne-a promis ca va promova OUG pentru modificarea a doua articole din Legea 38/2003, in asa fel incat activitatea neautorizata de transport sa fie sanctionata, iar aplicatiile de tip UBER sa fie obligate sa se autorizeze, astfel incat sa functioneze legal, daca vor sa-si desfasoare activitataea in Romania. Cat timp exista o legislatie clara, nu este posibil ca unii transportatori sa se supuna legilor si altii sa functioneze sfidand aceeasi legislatie, fara a fi sanctionati”, se mai arata in comunicatul COTAR.

cotar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)