News Flash:

Transport public GRATUIT in centrul Timisoarei!

6 Octombrie 2015
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
troleu
Odata cu reorganizarea traficului in centrul orasului, prin amenajarea Inelului I de circulatie si a pasajului subteran rutier din Piata Victoriei, autoritatile locale planuiesc sa le ofere transport public gratuit celor care vor circula cu RATT prin Inel.
Lucrarea ar costa 6 milioane de euro, din bani publici, conform estimarilor specialistilor. Aici intra si amenajarea pasajului rutier subteran prin fata Operei, pe care ar urma sa circule numai masinile mici.
Proiectul initial prevedea ca se va circula pe sens unic pe traseul Piata Marasti – strada Gheorghe Dima – strada Sf. Ioan/strada Paris – pasaj subteran Piata Victoriei – Bv. I.C. Bratianu – strada Hector – Piata I.C. Bratianu – strada Oituz – Piata Marasti. Primarul a anuntat insa ca va transforma in strada pietonala Sf. Ioan, cea din fata magazinului Materna, urmand ca pe acolo sa circule doar mijloacele de transport in comun, referindu-se probabil doar la tronsonul Bv. Republicii (Spitalul de Copii) – intersectia cu Coriolan Brediceanu (in colt, la Piata 700).
Asadar, masinile mici vor putea trece prin fata Operei prin subteran, urmand ca masinile mari sa poata circula prin fata Catedralei. Sub Bulevardul I.C. Bratianu ar urma sa fie amenajata o parcare de 700 de locuri.
Cat despre gratuitatea cu transportul public, edilul si-ar dori ca timisorenii sa circule gratuit cu RATT, dar doar pe Inelul I de circulatie, scrie opiniatimisoarei.ro.
„Masinile mai mari, dar si cele mici, vor merge prin fata Catedralei, pe Republicii – Spitalul de Copii si pe partea Primariei, pana la Miu. Vom avea un bypass in subteran care scurteaza cu aproape 2 kilometri traseul si vom avea conectivitate totala. Se va putea ajunge oriunde in oras cu mijloacele de transport in comun, pentru ca pe inel eu vreau sa experimentam ca transportul in comun sa fie gratuit, ca sa incurajam oamenii sa vina, platind, de exemplu, din Calea Sagului, sa ia un mijloc de conectare pe Inel, daca vor sa mearga din Calea Lipovei, pana acolo, de exemplu, si sigur, cand ajung pe Lipovei sa plateasca, ca nu putem avea gratuit peste tot”, a explicat Robu.
Momentan, la Timisoara circula fara bilet cu autobuzele, firobuzele si tramvaiele elevii, studentii si pensionarii, dar si revolutionarii si beneficiarii de legi speciale, cum ar fi cei care au fost deportati sau detinuti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1347 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041334 (s)