News Flash:

Transplant de rinichi de la sotie la sot, realizat cu ajutorul robotului DaVinci la un spital din Brasov

14 Octombrie 2017
880 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie publimedia shutterstock
O operaţie care a durat şapte ore şi în timpul căreia i s-a transplantat un rinichi de la soţia sa i-a schimbat viaţa unui bărbat din Cluj. Intervenţia, realizată cu robotul chirurgical DaVinci Si, la un spital privat din Braşov, este a doua de acest fel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatului de 55 de ani, din judeţul Cluj, i-a tranplantat, vineri, un rinichi donat de soţia sa, în vârstă de 48 de ani. Intervenţia chirurgicală, care a durat şapte ore, a fost realizată de o echipă de medici români şi elveţieni cu ajutorul robotului chirugical DaVinci, aceasta fiind a doua de acest fel de la Braşov. Prima intervenţie a avut loc în urmă cu nouă luni, la acelaşi spital.

Pacientul, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Izvorul Crişului, făcea din luna ianuarie dializă şi este diagnosticat cu diabet. El a primit rinichiul de la soţia lui de 48 de ani, perfect sănătoasă.

„În acestă zi, de 13 octombrie, este aniversarea copilului cuplului. Acum 22 de ani doamna din Cluj năştea un copil, astăzi dă naştere sau dă viaţă din nou soţului ei, donându-i un rinichi“, a declarat Bogdan Moldovan, coordonatorul Centrului de Transplant Renal de la Braşov.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004877 (s)