News Flash:

Transformarile uimitoare care se petrec in organism atunci cand plangi

29 Martie 2018
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
plangi

Atunci cand plangi te eliberezi de emotiile negative si te linistesti. Insa, in corpul tau se intampla mai multe lucruri cand plangi. Sunt lucruri uimitoare, pe care nu multe persoane le cunosc.

Ce se intampla in corpul tau atunci cand plangi

1. Lacrimile au rolul de a curata ochii. Sunt un antibiotic natural si inlatura aproximativ 95 % din bacteriile care fac rau ochiului. Acest proces se intampla in doar 5 minute.

2. Lacrimile ajuta vederea. Cand membrana oculara este deshidratata, vederea poate avea de suferit. Este posibil sa nu mai poti vedea bine. Dar cand plangi, lacrimile hidrateaza aceasta membrana, ceea ce imbunatateste considerabil vederea.

3. Lacrimile pot elibera toxinele. Stiai ca lacrimile au o compozitie diferita, in functie de motivul pentru care apar? Daca lacrimezi cand tai ceapa, atunci lacrimile sunt formate in proportie de 98 % din apa. Lacrimile cauzate de evenimentele triste contin prolactina, un hormon al stresului.

4. Lacrimile te elibereaza de emotiile negative. Cand plangi, te eliberezi de acele emotii. Mai mult decat atat, daca vezi o persoana plangand, atunci se activeaza instinctul de a proteja persoana respectiva. Si, astfel, apare empatia.

5. Exista o teorie potrivit careia oamenii se simt eliberati atunci cand plang. Asta pentru ca lacrimile care au fost declansate de emotii au in compozitie hormoni de stres. Prin intermediul lacrimilor, acestia sunt eliberati din organism. Mai exista si o alta variana, o teorie potrivit careia prin plans sunt eliberate endorfine. Acestea sunt eliberate si in timpul exercitiilor fizice si in timp ce razi.

Potrivit studiilor, femeile plang de 4 ori mai mult decat barbatii. Dar, cand vorbim despre anumite momente din viata, momente dureroase, atunci femeile si barbatii plang la fel de mult, spun studiile.

Un lucru neasteptat este acela ca femeile plang cand trec prin momente nefericite, in timp ce barbatii plang cand sunt fericiti.


ochii antibiotic lacrimile toxinele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005282 (s)