News Flash:

Tramvaiele reabilitate au iesit la strada in Timisoara

9 Iulie 2015
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai reabilitat
Cele doua tramvaie reabilitate ale Timisoarei au fost in sfarsit prezentate miercuri, de Ziua Transportului Public Local. Timisorenii s-au inghesuit in garnituri, dar nu au putut calatori cu ele. Cu aceasta ocazie, oficialii primariei si cei ai RATT s-au gandit sa organizeze o parada a tramvaielor, vechi si noi, parada care a dus la blocarea circulatiei in toata zona centrala a orasului. Cititorii revoltati ne-au sesizat ca au stat zeci de minute in trafic…
Cele doua tramvaie din parcul RATT care au fost reabilitate de Electroputere VFU Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad au fost in sfarsit prezentate, miercuri, timisorenilor. A fost aleasa data de 8 iulie pentru ca este Ziua Transportului Public Timisorean, iar autoritatile locale s-au gandit sa organizeze un eveniment special cu aceasta ocazie.
Batranul tramvai tras de cai, cele doua tramvaie modernizate – tramvaiele Armonia, dupa cum au fost ele denumite, Gemenele, vagonul Timis – platforma in care a cantat formatia Peregrinii si vagonul restaurant au fost incolonate toate la Podul Traian din Piata Maria, de unde au plecat spre Catedrala Mitropolitana, unde au fost expuse si alte vehicule din parcul RATT. Toata aceasta parada, organizata intr-o zi de lucru si la ore de varf, a dus la blocarea circulatiei in zona centrala a orasului, scrie tion.ro.
Nu toata lumea a fost incantata de eveniment, mai ales avand in vedere temperaturile caniculare inregistrate in aceste zile la Timisoara. Au fost si timisoreni revoltati, care ne-au trimis mesaje si s-au plans ca au stat zeci de minute blocati in trafic.
„Vreau sa va aduc la cunostinta, desi cred ca stiti deja – blocarea centrului si BLOCAJUL in trafic, pentru ca primarul Robu sa treaca podul din centru spre Piata Maria intr-un tramvai tras de cai. Este inacceptabil si nu am trait asa ceva de cand sunt in orasul acesta – de 28 de ani! Sa stau in masina in trafic 45 de minute pe un traseu pe care faceam 5 minute! Cu copil de 3 ani, am intarziat la gradi si la lucru – 1h! Cine plateste pentru asta? Nervi, benzina, consum, observatiile primite. Celui mic ii era rau, facea galagie, ii venea pipi – etc. Este inacceptabil!!! Putea sa i se faca rau, ar trebui dat in judecata pentru asa ceva (…) Sa-i fie rusine! Putea sa faca asta in weekend! Duminica!”, ne-a scris Diana C.
Tramvaiul Armonia, inca in teste
Tramvaiele reabilitate au fost garate in statia de la Catedrala Mitropolitana. Timisorenii nu au putut calatori cu garniturile modernizate, dar s-au inghesuit sa urce in ele pentru a le vedea, unii dintre ei si in speranta ca vor pleca de pe loc.
„Merge in 700?”, intreba o doamna printre oficialitati. „Ne dau si un pahar de apa daca urcam?”, era curioasa alta… Tramvaiele Armonia au iesit insa pe sine doar pentru prezentare, pentru ca mai trebuie sa treaca unele teste pana sa poata fi puse in circulatie.
„Cele doua tramvaie le vom vedea pe strazi probabil intr-o saptamana, cel mult doua, de indata ce AFER va veni sa faca ultimele teste. Altfel ele au fost testate, indeplinesc toate conditiile, dar asa cere legea, sa se faca niste teste, mai ales pentru sistemul de franare, direct pe linie. Testele acestea se vor face noaptea, vagoanele vor fi incarcate cu saci de nisip, si de indata ce se va intampla testarea si validarea respectiva le vom da drumul”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Edilul-sef a facut si o prezentare a garniturilor modernizate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005826 (s)