News Flash:

Traian Basescu s-a interesat despre crearea unei universitati regionale la Timisoara

12 Mai 2014
699 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, separat, duminica, la Timisoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL) si cu rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, in discutiile cu cei doi seful statului interesandu-se despre crearea unei universitati regionale la Timisoara.
Duminica la pranz, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, la Primaria Timisoara, cu primarul Nicolae Robu (PNL), iar in cadrul discutiei, seful statului s-a interesat de comasarea tuturor universitatilor timisorene si crearea unei universitati regionale, la Timisoara.
“Nu stiu daca sunteti la curent, dar, cand am fost rector la Universitatea Politehnica, s-a incercat cu Universitatea de Medicina formarea unui consortiu universitar. S-a si votat uniunea din partea Politehnicii, insa la Medicina nu s-a mai apucat votarea consortiului. Intre timp, eu am plecat pe alte drumuri si nu s-a mai concretizat. Pe atunci eram si senator si domnul Daniel Funeriu era ministru al Educatiei si stie foarte bine problema. Noi ne-am inteles foarte bine in acel timp, chiar daca eram pe pozitii adverse din punct de vedere politic. Dumnealui stie foarte bine proiectul nostru “, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.
Dupa discutia cu primarul Nicolae Robu, Basescu s-a dus la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), unde s-a intalnit cu rectorul Marilen Pirtea, dar si cu mai multi membri ai Consiliului de Administratie ai universitatii.
Intalnirea de la UVT s-a desfasurat cu usile inchise, insa, la final, rectorul a declarat presei ca presedintele s-a interesat de posibilitatea crearii unei universitati regionale la Timisoara.
Seful statului a participat la o dezbatere la Timisoara, pe tema "Continuarea modernizarii statului pe domeniile educatie, sanatate si administratie publica", la invitatia Fundatiei Miscarea Populara. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017885 (s)