News Flash:

Traian Basescu, REACTIE SOCANTA dupa retinerea lui Sebastian Ghita

14 Aprilie 2017
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat 1
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, la Romania TV, ca nu se astepta ca Sebastian Ghita sa fie atat de imprudent si ca cea mai mare greseala pe care acesta a facut-o a fost sa mearga fratele sau la el, iar acest lucru i-a fost fatal.
"Primul semn de intrebare pe care mi-l ridica este legat de faptul ca a fost prins atat de usor si atat de aproape. Eu am fost relativ sceptic ca autoritatile romane vor da de el foarte repede, uite ca au dat si asta e un lucru bun. Cand a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie sa il felicitam. Cu poza asta nu l-as fi recunoscut pentru nimic in lume", a declarat Traian Basescu.
In opinia sa, a fost o greseala faptul ca fratele lui Sebastian Ghita a mers la el.
"Este o greseala, acelasi tip de greseala pe care l-a facut Vintu cu Popa in Indonezia cand tineau legatura pe telefoane. Faptul ca fratele lui s-a dus sa se intalneasca cu Ghita a fost eroarea fatala, pentru ca toti din anturajul lui Ghita erau supravegheati. Daca voia sa se lase prins pur si simplu venea, nu era nevoie sa mai stea si prin beciuri pe la Belgrad. Cred ca a fost un lant de imprudente ale lui Ghita. Il credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gandit niciodata ca bantuie prin Europa ca voda prin loboda. Mi se pare ca a fost copil. Mai ales sa se intalneasca si cu fratele, a fost fatala", a spus Basescu.
Traian Basescu a sustinut ca autoritatile sarbe se vor misca repede in ceea ce priveste procesul sau de extradare.
"Eu cred ca vor merge relativ repede, nu cred ca se vor crampona autoritatile sarbe ca l-au gasit cu acte de identitate false. O vor rezolva in perioada procesului de extradare. Cred ca Serbia va reactiona rapid la solicitarea autoritatilor romane. S-ar putea sa existe si o negociere si atunci sa se inchida tot. De scapat nu va scapa usor", a spus fostul presedinte.

Traian Basescu a adaugat: "Toti ne-am fi dorit ca Ghita sa fi continuat sa vorbeasca. Sper ca o va face dupa ce vine in tara, autoritatile romane au obligatia sa ii creeze conditii sa vorbeasca".
Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.
Fostul deputat si-a schimbat si infatisarea, potrivit unei fotografii publicate de Politia Romana. Astfel, fostul deputat si-a lasat barba si s-a ras in cap.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Ghita a fost capturat dupa ce fratele sau a fost urmarit. Aflat initial la Istanbul, fratele lui Ghita a plecat catre Serbia.
Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania. News.ro

sebastian ghita traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005945 (s)