News Flash:

Traian Basescu, acuzat de AMENINTARE!

2 Septembrie 2015
1901 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu4
Fostul presedinte Traian Basescu a fost chemat miercuri la Parchetul instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta schimbarea incadrarii juridice. Traian Basescu a anuntat ca i-a fost schimbata incadrarea juridica din santaj in amenintare, fapta care se pedepseste cu amenda sau inchisoare pana la un an.
Traian Basescu a iesit de la Parchetul instantei supreme dupa aproximativ 35 de minute.
El a anuntat ca procurorii i-au adus la cunostinta faprul ca a fost schimbata incadrarea juridica in dosarul sau, din santaj in amenintare, fapta care se pedepseste cu amenda sau cu inchisoare de pana la un an.
”Nu mai e santaj, e amenintare. Se pedepseste cu amenda sau inchisoare de la trei luni la un an, vedem. Inseamna ca, usor, usor justitia se apropie de adevar”, a afirmat Basescu.
Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX ca, date fiind probele de la dosar in acest moment, procurorii au decis schimbarea incadrarii.
Pedeapsa pentru santaj este de la un an la cinci ani de inchisoare, conform noului Cod penal.
Atat la intrarea fostului presedinte Traian Basescu, cat si la iesirea din sediul Parchetului, s-a creat o busculada. De asemenea, in fata Parchetului ICCJ s-au aflat catteva zeci de persoane, care au strigat si huiduit, avand pancarte cu mesajele: "Basescu la puscarie!", "Basescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept" si "Basescu la Rahova pentru ce a furat!", dar si cativa sustinatori ai fostului presedinte.
Traian Basescu a ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orei 11.00, iar la intrarea in sediul institutiei a spus ca nu are emotii. "Nu am emotii, pentru ca ai emotii cand incalci legea", a afirmat Basescu.
Traian Basescu a fost audiat in acest dosar si in 25 martie, cand a spus ca a dat o declaratie completa ”pentru a clarifica lucrurile” si ca nu ii este frica de lege.
”Am dat o declaratie completa pentru a clarifica lucrurile. Tot ce este necesar am declarat”, afirma fostul presedinte, la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme.
Fostul presedinte a fost si in 18 martie la Parchetul instantei supreme, insa atunci el nu a fost audiat, ci doar i s-a adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru santaj.
Parchetul ICCJ a dispus, in 11 martie, inceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, dupa ce anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Basescu de santaj.
Cercetarile in acest dosar fusesera suspendate de procurori pana la finalizarea mandatului de presedinte al lui Traian Basescu intrucat acesta beneficia de imunitate. Mediafax.ro

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005736 (s)