News Flash:

TRAGEDIE! Trupul copilului de 14 ani si cel al militarului, ambii disparuti duminica, au fost scoase de valuri pe plaja din Vadu

13 Iunie 2018
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
salvamar

Trupul copilului de 14 ani care duminica a intrat in mare pe plaja de la Corbu si a disparut a fost descoperit miercuri, scos de valuri la mal, pe plaja de la Vadu. La cateva sute de metri, a fost gasit si trupul militarului disparut tot de pe plaja de la Corbu. Sase oameni au murit inecati in mare.
Alerta a fost data miercuri dimineata de un cuplu care se plimba pe plaja de la Vadu si a observat pe plaja trupul fara viata al unei persoane, in zona unei cherhanale. Initial, in apelul dat de catre cei care au gasit trupul pe plaja, se mentiona ca este vorba despre un barbat in slip, dar cand au ajuns in zona, cadrele medicale de la Ambulanta au dat de trupul unui copil, care era complet dezbracat.

Autoritatile au continuat cautarile, presupunand ca s-ar putea sa mai existe si trupul unui barbat, mai ales pentru ca, tot duminica, de pe plaja de la Corbu a disparut si un militar.

Colegii acestuia au gasit pe plaja numai hainele lui si telefonul mobil, semnalandu-i disparitia in cursul zilei de luni. In scurt timp, a fost descoperit si trupul fara viata al militarului, la mai mult de un kilometru distanta de locul unde era corpul copilului.
Trupurile celor doi vor fi duse la morga, urmand sa le fie stabilita cu exactitate identitatea, dar si cauzele mortii.

Numarul persoanelor care s-au inecat in mare in acest sezon ajunge astfel la sase.

Zeci de scafandri au cautat, timp de doua zile, in zona plajei de la Corbu copilul disparut, Ulterior, salvatorii au extins cautarile dupa ce s-a aflat ca si un barbat, militar la o unitate din Dej dar care se afla la Constanta pentru un exercitiu, ar fi disparut din aceeasi zona.

Autoritatile nu stiu daca barbatul a murit incercand sa salveze copilul.

Baiatul in varsta de 14 ani disparut, duminica, in apele marii, in zona plajei de la Corbu, din judetul Constanta, era in plasament, de patru luni, la o familie din localitate, fiind parasit de mama sa la nastere, in Spitalul de Urgenta din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit masura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a tinut legatura cu mama lui, aceasta schimbandu-si des domiciliul, iar despre tatal sau nu exista informatii.

La nivelul Directiei s-a constituit, inca de duminica, o comisie de cercetare disciplinara, care va stabili modul in care au decurs evenimentele din 10 iunie.

”Din primele discutii purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, baiatul a plecat de acasa ieri (duminica - n.r.) dupa-amiaza. I-a spus asistentului maternal ca se duce la o sala de calculatoare si era insotit de un prieten. Nu a spus insa ca ar avea de gand sa coboare si pe plaja de la Corbu”, declarau reprezentantii DGASPC Constanta.

In ce-l priveste pe militar, potrivit Statului Major al Fortelor Aeriene, caporalul Petru Cosma facea parte dintr-un detasament dislocat de Batalionul 55 Aparare Antiaeriana din Dej la Centrul National de Instruire pentru Aparare Antiaeriana, de la Capu Midia, unde desfasoara, in perioada 4 - 15 iunie, activitati de instruire cu trageri de lupta.

”Militarul s-a aflat in invoire legala duminica, 10 iunie, intre orele 13.00 si 19.30, si nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de invoire. Conducerea batalionului a luat de urgenta masurile prevazute de proceduri in astfel de situatii. Toate incercarile de contactare si de cautare a militarului au fost fara succes”, au declarat reprezentantii SMFA.

Conform procedurilor legale, la implinirea a 24 de ore de la ora prevazuta pentru intoarcerea la unitate, a fost raportata absenta nejustificata a militarului si a fost sesizat Parchetul Militar.


trupul copilului vadu alerta corbu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007814 (s)