News Flash:

Tragedie pe scena. Un artist a murit chiar in timpul concertului

25 Aprilie 2016
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
cantaret moert
Unul dintre cei mai importanti artisti internationali si-a pierdut cunostinta in timpul unui concert si a murit inainte de a ajunge la spital.
  
Cantaretul congolez Papa Wemba, o legenda a muzicii africane, supranumit ”regele muzicii rumba”, a murit la varsta de 66 de ani, dupa ce si-a pierdut cunostinta pe scena, in timpul unui concert pe care l-a sustinut sambata seara, in Coasta de Fildes, scrie News.ro. Baudouin Banza Mukalay, ministrul Culturii din Congo, a confirmat, duminica, decesul artistului. ”Este o pierdere tragica pentru tara noastra si pentru toata Africa”, a declarat ministrul congolez.

Mai multe inregistrari video realizate in timpul concertului pe care Papa Wemba l-a sustinut sambata seara in Coasta de Fildes ii arata pe muzicienii care cantau pe aceeasi scena cu reputatul artist african abandonandu-si instrumentele muzicale si grabindu-se spre cantaretul prabusit pe scena.

Cauza mortii lui Papa Wemba nu este deocamdata cunoscuta.

Fanii din lumea intreaga au adus, prin mesaje publicate pe internet, un ultim omagiu cantaretului african, al carui nume real a fost Jules Shungu Wembadio Pene Kikumba.

Papa Wemba, nascut pe 14 iunie 1949, este considerat o legenda a muzicii congoleze si africane. Desi nu el a fost acela care a creat rumba congoleza, Papa Wemba a fost unul dintre principalii promotori ai acestui stil muzical, facandu-l sa devina cunoscut pe plan international. Papa Wemba a fost si o legenda a modei africane, inspirand prin tinutele sale generatii intregi de tineri din tarile din centrul Africii, care au creat la sfarsitul anilor 1970 un stil vestimentar original, denumit ”SAPE”.

Cantaretul african a fost cel de-al doilea artist congolez, dupa Tabu Ley Rochereau, care a semnat un contract cu o casa de discuri internationala, Real World, condusa de Peter Garbiel, cu care a lansat trei albume - ”Voyageur” (1992), ”Emotion” (1995) si ”Molokai” (1998). In 1980, a lansat primul lui succes panafrican, single-ul ”Analengo”. In 1986, s-a mutat in Franta si a debutat in cinematografie cu un rol in pelicula ”La vie este belle” (1987). In 1989, a devenit cunoscut si in Statele Unite, gratie revistei Africa Oye.

In 1999, doua dintre piesele sale, ”Maria Valencia” si ”Le Voyageur”, au fost alese de regizorul italian Bernardo Bertolucci pentru a fi incluse pe coloana sonora a filmului sau ”Paradiso e inferno”.

papa wemba cauza mortii fanii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011054 (s)