News Flash:

TRAGEDIE la SIBIU! Un elicopter militar cu 10 persoane la bord S-A PRABUSIT! Opt persoane au murit

21 Noiembrie 2014
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
Un elicopter militar s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, la bordul elicopterului aflandu-se, zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate. Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa.
UPDATE - ISU Sibiu: Opt morti si doi raniti, in urma prabusirii elicopterului
Opt persoane au murit dupa prabusirea elicopterului militar in judetul Sibiu, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca actiunea de cautare a elicopterului este coordonata de judetul Sibiu, dar sunt implicate forte si din Mures.
"In accidentul aviatic s-au inregistrat opt persoane decedate, iar alte doua victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Targu Mures, care a ajuns in zona accidentului", a spus Bianca Sabau.
Ea a confirmat faptul ca elicopterul s-a prabusit in zona denumita Stejaris, intre localitatile Iacobeni si Malancrav, intr-o zona impadurita.
UPDATE  - Cele doua persoane ranite in accidentul de elicopter au multiple arsuri si sunt duse la UPU Sibiu
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu.
"Ranitii au suferit multiple arsuri", a spus Sabau.
MAI: Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti, la locul accidentului
Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.
"La acest moment, forte ale Politiei Romane, ISU Sibiu si doua elicoptere SMURD sunt in deplasare spre zona unde a avut loc impactul. Un al treilea elicopter este pregatit pentru interventie. Primele forte ale politiei Romane au ajuns deja la fata locului", a precizat sursa citata.
MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.
Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca un elicopter militar s-a prabusit, vineri, in judetul Sibiu, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni.
Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, elicopterul se indrepta de la Campia Turzii spre Cincu si s-a prabusit in apropierea poligonului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am alertat autoritatile si echipele de interventie si ale SMURD pentru a ajunge cat mai repede acolo. Am dispus o ancheta tehnica", a spus Dusa.
Dusa a mai spus ca anuntul la 112 a fost facut de unul dintre militarii aflati la bord. El a mai precizat ca in zona accidentului vizibilitatea este redusa.
"O sa ma deplasez si eu in zona. Acum sunt in Ardeal, asa ca o sa ajung destul de repede. S-au luat masuri sa fie alertati toti care au atributii de interventie de urgenta", a mai declarat Dusa.
Mai multe echipaje se indreapta spre locul accidentului, insa zona este greu accesibila.
Potrivit capitanului Cristian Muresan, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mures, institutia a fost solicitata sa intervina la locul accidentului, in care au fost implicate zece persoane.
Elicopterul prabusit in judetul Sibiu apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii
Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prabusit in judetul Sibiu apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.
Sursele citate au mai spus ca echipajul de zbor, format din trei persoane, era tot angajat al acestei baze.
In zona Poligonului Cincu are loc vineri un exercitiu militar la care participa romani si americani. In perioada 11-25 noiembrie, militari din unitati si mari unitati subordonate Statului Major al Fortelor Terestre si din unitati ale Brigazii 173 Aeropurtata a SUA participa, la Campia Turzii si Cincu, judetul Brasov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigada 6 Operatii Speciale ‘Mihai Viteazul’.
In cadrul acestei activitati, militarii se vor antrena in comun executand activitati de instruire specifice unitatilor de parasutisti, precum si trageri cu armamentul de infanterie din dotare, arata Ministerul Apararii Nationale.
Mediafax.ro

mircea dula smurd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006460 (s)