News Flash:

TRAGEDIE la Iasi! O tanara de 14 ani, gasita spanzurata intr-o padure de la marginea orasului

3 Mai 2017
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
fetita iasi
Moarte invaluita in mister la Iasi • O adolescenta a fost gasita spanzurata la marginea unei paduri, iar familia ei crede ca la mijloc se afla o odioasa crima • Exista foarte multe semne de intrebare avand in vedere ca trupul ei a fost gasit la o distanta destul de mare fata de casa • Nimeni nu gaseste explicatii, insa oamenii legii au deschis o ancheta, iar in scurt timp totul va iesi la iveala •
 

Moartea unei adolescente din Iasi ridica oricui semne de intrebare. Era frumoasa, la inceput de drum, dar ceva sau cineva a determinat-o sa se opreasca. Georgiana a fost gasita ieri dupa-amiza spanzurata intr-o padure din Iasi. Dispariatia ei a fost sesizata de catre familie de pe data de 30 aprilie 2017. Nimeni nu s-a gandit insa ca ea ar fi moarta

Totusi, ieri dupa amiaza a fost gasita spanzurata la marginea unei paduri aflate la granita dintre Targu Frumos si Buznea. Un trecator a facut descoperirea macabra si a sunat la 112. Politistii au ajuns la fata locului, impreuna cu un echipaj medical, insa pentru fata nu s-a mai putut face nimic. Murise cel mai probabil duminica seara. 

"Politistii au fost sezizati de catre o persoana care a gasit la marginea unei paduri o tanara spanzurata. In cauza s-a deschis un dosar penal, iar cercetarile continua pentru a se stabili intreaga situatie de fapt", a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ).

Crima sau sinucidere?
 

Deocamdata oamenii legii nu exclud nicio pista. Familia fetei insa spune ca adolescenta a fost cu siguranta ucisa. Totusi, nu exista cel putin deocamdata indicii care sa dovedeasca asta. Georgiana Roman avea 14 ani si era din comuna Bals. Acolo locuia cu bunicii alaturi de unul dintre fratii sai. Parintii ei s-au despartit pe vremea cand ea avea doar 3 anisori, iar cu mama ei nu tinea legatura. Bunicii fetei exclud sinuciderea si cred ca la mijloc este vorba despre o crima din razbunare, insa de ce ar fi cineva in stare sa faca asta? La aceasta intrebare se cauta raspunsuri.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au mers in comuna Bals si au discutat cu bunicii fetei. Zenovia Tapoi, bunica fetei a trecut ieri prin cea mai grea zi din viata ei. A aflat ca fata pe care a crescut-o de mica a fost gasita moarta. Cu greu si-a putut gasi cuvinte, insa a declarat ca la mijloc cu siguranta este o mana criminala. 

Banuelile bunicii au intr-un fel sau altul un sambure de adevar, insa nimic nu este deocamdata clar. Georgiana a plecat de acasa duminica, pe 30 aprilie impreuna cu o sora de-a ei si cu doi baieti, cu o masina. Fata a fost luata de la casa bunicilor in cursul dupa-amiezei de duminica. De atunci nimeni nu a mai vazut-o in viata.
 

"Mi-au omorat sufletul!" 

Bunica fetei spune ca adolescenta a fost ucisa cu sange rece. "Fata mea nu s-a sinucis, nu a putut face asta... Am crescut-o de la trei ani, a fost sufletul meu. Frumoasa mea... Nu s-a sinucis! A fost omorata! Au omorat-o. Au venit si au luat-o de acasa duminica si nu s-a mai intors. O sora de-a ei a venit cu doi baieti cu masina si au luat-o. A plecat cu Georgiana pe jos, iar aia cu masina au asteptat la ceva distanta. Fata a fost omorata, cine stie ce au facut cu ea. Au vrut sa se razbuna, baiatul meu, adica tatal Georgianei a fost amenintat, i s-a spus ca va fi lovit rau si va suferi si el si familia lui. El s-a despartit de mama fetei, iar Georgiana nu tinea legatura cu ea. Era mereu cu tatal ei. Nu mai pot! Vreau sa se faca dreptate. Nu a putut Georgiana sa faca asa ceva", a declarat Zenovia Tapoi, bunica fetei. Femeia spune ca adolescentei nu i-a lipsit niciodata nimic si nu ar fi avut motive care sa o determine sa-si incheie socotelile cu viata. 

 

A plecat din bar si nu s-a mai intors
 
Din cate se pare, Georgiana ar fi plecat de acasa cu sora ei si cu doi baieti. Cu totii au mers la un bar, unde au petrecut cateva ore. La un moment dat, adolescenta ar fi spus ca vrea sa ramana la Targu Frumos, la o prietena. Din acel moment cei patru tineri s-au separat. Din localitatea Bals, acolo unde locuia fata si locul in care a fost gasita decedata sunt aproximativ 14 kilometri. Practic, din Bals si pana in Targu Frumos a mers impreuna cu sora ei si cu cei doi tineri, iar din Targu Frumos si pana in padurea Buznea se pare ca a mers pe jos. Asta a reiesit din primele informatii, insa nimic nu este "batut in cuie". 

Surse ale reporterilor BZI au relatat faptul ca sora Georgianei si cei doi tineri care au insotit-o pana intr-un anumit punct au fost audiati de catre oamenii legii inca de luni, 1 mai. Astfel, oamenii legii au obtinut intregul fir al povestii, insa, dupa cum spuneam ancheta este departe de a se termina. Indiciile duc catre o sinucidere, insa exista si posibilitatea unei crime. 

 

Determinata se se sinucida?
 

Familia fetei spune ca Georgiana ar fi fost determinata sa se sinucida. "Nu stiu ce i-au facut, poate au vrut sa o violeze, poate... nu stiu. Ceva s-a intamplat. Georgiana nu s-a omorat. Au determinat-o ei in vreun fel sa faca asta, de asta au luat-o cu ei", a povestit bunicul fetei. 

Si aici exita insa semne de intrebare. Daca intr-adevar cineva ar fi vrut sa-i faca rau adolescentei ar fi fost intr-un fel sau altul pregatit pentru crima, insa fata a fost gasita spanzurata cu un cordon de la geaca pe care o purta in acea zi. Bineinteles cineva ar fi putut folosi acel cordon pentru a o ucide, insa ar pica varianta unei crime cu premeditare, varianta sustinuta de catre familia tinerei. Totusi, ce s-a intamplat? 

Desi deocamdata declaratiile pe care doi localnici din apropierea padurii Buznea le-au dat reporterilor ar putea da peste cap intreaga situatie, ele nu pot fi luate in serios, dar nici excluse. Practic, o familie care locuieste in vecinatatea padurii sustine ca in seara zile de 30 aprilie a vazut pe sosea doi tineri si o tanara care se indreptau spre padure. In noapte, la un moment dat ar fi auzit tipete din padure.

"Am auzit tipete din padure"
 

Doi soti care locuiesc in apropierea padurii in care a fost gasita tanara decedata spun ca duminica au auzit tipete. "Duminica pe seara am vazut doi baieti si o fata care mergeau spre padure. Inca nu era intuneric afara. Pe urma, noaptea am iesit afara si am auzit tipete prin padure. Nu stiu ce faceau acolo. Cred ca au omorat-o, nu stiu", a povestit localnica. 

Desi femeia parea destul de sigura pe ceea ce spune, exista si aici cateva semne de intrebare. Daca se auzeau tipete, cel mai probabil la mijloc ar fi trebuit sa fie o lupta intrea fata si agresori. In urma unei asa zise lupte, adolescenta ar fi trebuit sa aiba pe corp urme de violenta, insa aceste urme nu au fost gasite de catre criminalistii prezenti ieri la fata locului. 

Oricum, trupul neinsufletit al Georgianei a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Dupa ce rezultatele vor ajunge pe mana anchetatorilor va iesi la iveala adevarul. Pana atunci familia adolescentei trebuie sa se pregateasca pentru inmormantare. Dumnezeu sa o ierte!

georgiana spanzurata padure moarta targu frumos buznea politie ipj crima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010536 (s)