News Flash:

TRAGEDIE in Siria! Dublu atentat la Damasc, soldat cu 74 de morti

12 Martie 2017
851 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat irak1
Dublul atentat comis sambata la Damasc s-a soldat cu 74 de morti, printre care 43 de pelerini irakieni siiti, conform unui nou bilant stabilit duminica de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.
Printre victime se mai afla 11 civili si 20 de luptatori pro-regim, precum si opt copii.
Agravarea bilantului se explica prin decesul unora dintre ranitii grav, a explicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.
Atacul, comis in apropierea cimitirului Bab al-Saghir, nu a fost inca revendicat.
Televiziune de stat siriana a anuntat sambata 40 de morti si 120 de raniti, in urma exploziei a 'doua bombe puse de teroristi'.
In Irak, tara majoritar siita, Ministerul de Externe a informat sambata ca in atentatul de la Damasc au murit in jur de 40 de cetateni irakieni, si a indicat drept responsabile gruparile 'takfiris', extremistii sunniti.
La randul sau, Ministerul sirian de Externe a condamnat 'atentatul terorist las care este o riposta la victoriile armatei arabe siriene impotriva Daesh si Al-Nosra'.
Principalul bastion al regimului presedintelui Bashar al-Assad, capitala siriana a fost lovita de mai multe atentate de la inceputul razboiului in 2011.
In ultimii ani, mai multe atentate sangeroase au vizat un important loc de pelerinaj siit in apropiere de Damasc, Sayeda Zeinab, cel mai sangeros fiind cel de la 21 februarie 2016, soldat cu 136 de morti, intre care 97 de civili. El a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care controleaza teritorii in special in estul tarii.
Majoritatea atentatelor au fost revendicate de grupari jihadiste ostile Iranului si Hezbollah-ului siite, principali aliati ai regimului lui Bashar al-Assad.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007537 (s)