News Flash:

TRAGEDIE in mina! peste 30 de mineri au murit in urma unei explozii

4 Martie 2015
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de persoane sunt blocate in subteran in urma unei explozii produse miercuri dimineata la o mina din estul Ucrainei, controlat de rebeli, relateaza BBC News Online. Potrivit unor oficiali locali, peste 30 de persoane au fost ucise in aceasta explozie.
Explozia s-a produs la mina Zasiadko, ora locala 06.30 (06.30 ora Romaniei), iar cauzele acesteia sunt inca neclare, la fel ca si numarul victimelor sau al persoanelor blocate in subteran.
"Potrivit datelor preliminare, 73 de mineri sunt blocati in subteran", a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului pentru Situatii de Urgenta din autoproclamata Republica Donetk, Iulia Bedilo, adaugand ca cel mai probabil a fost o explozie de gaz.
Potrivit sefului Sindicatului independent al minerilor, Mihailo Volinet, in mina se aflau 207 persoane in momentul producerii exploziei, la o adancime de 1.230 de metri, relateaza agentia Sputnik. Soarta a 47 dintre ele este necunoscuta, a adaugat el.
Badilo a precizat ca o persoana a murit si alte 14 au fost ranite in explozia produsa la mina Zasiadko, relateaza agentia Tass, in pagina electronica.
Agentia Reuters citeaza oficiali locali care afirma ca peste 30 de persoane au murit in aceasta explozie. "Potrivit informatiilor preliminare, peste 30 de persoane au murit. Echipele de salvare nu au ajuns inca la locul exploziei, ele vor indeparta gazul otravitor si abia apoi vor cobori", a declarat seful serviciului pentru siguranta mineritului, Vladimir Timbalenko, citat de Reuters.
O explozie produsa la mina Zasiadko in 2007 a provocat moartea a 106 persoane. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006600 (s)