News Flash:

TRAGEDIE in Harghita! Un elicopter s-a prabusit, iar pilotul a murit pe loc

27 Septembrie 2015
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopter prabuasit
Pilotul elicopterului de mici dimensiuni, prabusit sambata in judetul Harghita, a apucat sa le spuna prin statie unor prieteni ca are probleme la motor si ca trebuie sa aterizeze de urgenta. Din pacate, manevra nu i-a reusit, iar barbatul de 39 de ani a murit pe loc.

Pilotul, in varsta de 39 de ani, era din Bucuresti si facea un zbor de agrementlanga Odorheiu Secuiesc. Era insotit de alti doi prieteni, care se pregateau si ei sa zboare. Tineau legatura prin statie, iar la un moment dat, pilotul le-a spus ca are probleme. 

„A zburat foarte putin si a avut probleme, atat stim. Nu stiu ce probleme s-au raportat”, a declarat Mihai Lupu, prieten al pilotului. El a confirmat ca persoana aflata la mansa avea brevet de pilot.

Pilotul a decolat cu aparatul de zbor de mici dimensiuni, insa a rezistat in aer doar cateva sute de metri pentru ca apoi s-a prabusit in padurea din apropiere.

„Numai fum am vazut. Fum mare, negru”, povesteste un martor ocular. El spune ca vazuse aparatul de zbor de mai multe ori, pentru ca in ultima perioada aproape in fiecare zi a zburat.

Unul dintre prietenii pilotului a fost cel care a sunat la 112, cand a realizat ce s-a intamplat. La 15 minute de la apel, pompierii militari au ajuns la locul prabusirii.

Au gasit un aparat de zbor in flacari, iar dupa lichidarea incendiului l-au gasit pe pilot carbonizat inauntru, a confirma Ovidiu Dudu, purtator de cuvant al ISU Harghita.

„Se pare ca a cazut imediat dupa decolare. Momentul in care a sesizat ca intampina oarecare dificultati in a controla aparatul de zbor, a incercat sa se intoarca, insa nu a mai reusit”, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Filip Gheorghe.

Pilotul isi cumparase elicopterul in luna aprilie a acestui an si obtinuse licenta de zbor in Statele Unite. Cand nu zbura, barbatul de 39 de ani era pilot de raliu.

Ancheta privind accidentul in care si-a pierdut viata a fost preluata de un procuror de la Curtea de Apel din Targu Mures.

pilotul odorheiu secuiesc mihai lupu decolat prabusit flacari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007488 (s)