News Flash:

TRAGEDIE DE PROPORTII in Ungaria! Noua persoane au murit, dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania a intrat intr-un TIR! Soferul microbuzului transmitea live pe Facebook, in momentul impactului I FOTO, VIDEO

23 Mai 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
tir2

UPDATE Soferul microbuzului implicat in accidentul din Ungaria, in urma caruia noua romani au murit, transmitea live pe Facebook in momentul impactului, potrivit unei inregistrari aparute pe retelele de socializare.
Potrivit unei inregistrari care a aparut pe retelele de socializare si care ar fi facuta de o persoana care a urmarit pe telefonul mobil transmisia live a soferului microbuzului, acesta s-a filmat in timp ce se afla la volan. Conducatorul auto se uita pe telefonul mobil de mai multe ori, iar in spatele lui, se vad cativa dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, soferul intra pe contrasens si nu pare sa vada ca din fata vine un camion, iar pe finalul inregistrarii, se observa momentul impactului dintre microbuz si camion.
UPDATE 23.03 | Numarul persoanelor decedate in urma accidentului din Ungaria se ridica la noua, potrivit unui nou bilant al Ministerului de Externe, care precizeaza ca patru morti sunt romani, existand indicii ca si restul victimelor ar fi tot cetateni romani. Procedura de identificare este in curs de desfasurare.

"Conform ultimelor informatii obtinute de echipa consulara mobila prezenta la fata locului, in urma operatiunilor de descarcerare s-a constatat ca numarul persoanelor decedate este de noua. Pana in prezent, s-a stabilit ca patru persoane decedate sunt de cetatenie romana, existand indicii ca si restul victimelor ar fi cetateni romani, insa procedura de identificare se afla inca in curs de desfasurare si se deruleaza cu dificultate, data fiind gravitatea accidentului", anunta Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presa remis marti seara MEDIAFAX.

Trupurile neinsufletite vor fi transportate la morga pentru efectuarea autopsiei si a analizelor pe baza de ADN.

MAE a cerut autoritatilor romane competente identificarea si instiintarea familiilor din tara ale persoanelor decedate in urma accidentului.
Totodata, avand in vedere numarul mare de victime, ministrul a dispus activarea Fondului special de urgenta aflat la dispozitie, pentru a suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neinsufletite.

De asemenea, Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate a fost activat in cadrul Celulei de Criza a MAE, pentru preluarea tuturor solicitarilor de asistenta din partea familiilor.
Potrivit Politiei ungare, accidentul a avut loc marti in jurul orei 16.30 (17.30, ora Romaniei), in apropierea localitatii Ceglédbercel, situata la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

 
UPDATE 22.34 Noua persoane au murit in urma accidentului din Ungaria
 
 
Noua persoane au murit in urma coliziunii intre un microbuz inmatriculat in Romania si un camion, in zona Cegledbercel, a comunicat Politia din zona Pest, potrivit MTI. Victimele sunt sapte barbati si doua femei.
 

UPDATE 21.43  MAE: Cei sapte oameni decedati in accidentul din Ungaria sunt romani
 

Cei sapte oameni decedati in accidentul produs in Ungaria sunt romani, a confirmat, pentru MEDIAFAX, Paul Ciocoiu, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, acesta precizand ca microbuzul era inmatriculat in judetul Mures.

"Sunt sapte romani morti, toti ocupantii sunt romani. Faptul ca s-a activat celula de criza, automat, se activeaza celula de criza la MAE pentru cetateni straini, nu pentru alti cetateni", a declarat pentru MEDIAFAX Paul Ciocoiu, purtatorul de cuvant al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca ambasada Romaniei la Budapesta a luat masuri speciale dupa ce un microbuzul inmatriculat in Romania, in judetul Mures, a fost implicat intr-un accident rutier, in urma impactului toti cei sapte romani si-au pierdut viata.

"O echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta s-a deplasat, in regim de urgenta, si se afla la fata locului accidentului pentru a acorda asistenta consulara", se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Echipa pentru descarcerare a intervenit cu greu pentru a scoate victimele accidentului din Ungaria

Echipajele de interventie au reusit sa scoata cu greu victimele din microbuzul inmatriculat in Romania implicat in accidentul produs in Ungaria, relateaza site-ul 24.hu.

Microbuzul a fost foarte deformat din cauza impactului cu autocamionul, astfel ca pompierii au putut interveni doar prin partea din spate a vehiculului pentru a scoate victimele.

Un microbuz inmatriculat in Romania s-a lovit frontal cu un autocamion, marti dupa-amiaza, pe Drumul national 4 din Ungaria, in zona Ceglédbercel, la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Din cauza accidentului, circulatia fost deviata cateva ore.

STIREA INITIALA

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca Ambasada Romaniei la Budapesta a luat masuri speciale dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania a fost implicat intr-un accident rutier, sapte persoane pierzandu-si viata. Autoritatile incearca identificarea victimelor si, implicit, cetatenia acestora.

Ambasada Romaniei in Ungaria gestioneaza prin demersuri de asistenta consulara cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 in apropierea orasului Budapesta, MAE anuntand ca ministrul afacerilor externe a activat celula de criza a MAE.

"Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la cetatenia si identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obtinute de reprezentantii misiunii diplomatice, in urma accidentului, sapte persoane, pasageri ai microbuzului, si-au pierdut viata. O echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta s-a deplasat, in regim de urgenta, si se afla la fata locului accidentului pentru a acorda asistenta consulara", se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

De asemenea, din datele obtinute de catre echipa consulara mobila rezulta ca microbuzul s-ar fi angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si a intrat in coliziune frontala intr-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Budapesta: 0036-384-76-89 si 0036-384-83-94 si 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Potrivit Politiei ungare, accidentul a avut loc marti in jurul orei 16.30 (17.30, ora Romaniei), in apropierea localitatii Ceglédbercel, situata la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004552 (s)